a-cooler-master-bejelenti-a-750w-v-semi-modular-sorozat-vsm-megujitott-valtozatat/2014/08/04

A Cooler Master bejelenti a 750W V Semi-Modular Sorozat (VSM) megújított változatát

2014. augusztus 04. Kocsis Bence Tápellátás hírek

A Cooler Master bejelentette a V Semi Modular sorozatú tápegységek frissített verzióját. A 750W fél moduláris és nagy hatásfokkal rendelkező tápegység kifejlesztése a piaci követelményekre és a felhasználók visszajelzéseire reagálva történt. A már létező VSM sorozat 450W, 550W és 650W, egy olyan trendet mutat meg, ahol fontos az egyre nagyobb teljesítmény és amely képes kiszolgálni folyadékhűtéses, több GPU-s rendszereket is. A VSM750 készen áll a feladatra.

A VSM sorozat tagjai kompakt méretűek, a kisebb high-tech transzformátoroknak és a jól tervezett áramkörnek köszönhetően. A tápegység mélysége mindössze 140mm. Ennek köszönhetően a VSM750 kitűnő választás kis házba szerelt nagy teljesítményű PC-khez.

A VSM750 elég energiát képes leadni akár több GPUval szerelt rendszerek meghajtásához is, legyen az SLI vagy Crossfire, és ennek megvalósításához négy darab 6+2 pines csatlakozó áll rendelkezésre. A 100%-ban japán kondenzátorok segítségével a tápegység nagy stabilitást, alacsony DC ági ingadozást és hosszú élettartamot biztosít, 5 év garanciaidővel.

A VSM tápegység sorozat megfele az új, Július 1-én életbe lépő EU szabályozásoknak. Az akár 92%-os hatásfok 230V-os feszültség esetén, a több mint 0,9-es teljesítménytényező biztosítják, hogy a VSM750 nem csak megfelel, de túl is teljesíti a követelményeket.

750-v1

A tervezés során nagy figyelmet kapott a hatásfok növelése és a hőleadási képesség fejlesztése. A V Semi-Modular (VSM) sorozatba tartozó tápegységek egyedi, 3D-s áramköri kialakítást kaptakEz a speciális kialakítás minimálisra csökkenti a kábelezés mennyiségét, így csökken az áthallás és jel zaj. A kevesebb kábel mennyiség több nyitott teret jelent, így nő a légáramlás a kulcsfontosságú elemek felé. Az erős, egyágas rendszernek köszönhetően a terhelés kiegyensúlyozása és a job kompatibilitás a grafikus kártyákkal nem jelenthet problémát. A kimagasló minőségű japán kondenzátorok segítenek az áramingadozások kiegyenlítésében, míg a tápegység élettartamát növelik. Az egyedi DC-DC modul tovább növeli a működési hatékonyságot és a feszültség-stabilitást. A szigorú 80 PLUS Gold minősítés a fejlesztések nettó eredménye.

A még egyszerűbb használat és a jobb kábel elrendezés érdekében a V Semi-Modular PSU-k lapos, moduláris kábelezéssel lettek ellátva. Csak az alap rendszer van közvetlenül csatlakoztatva, így a felhasználó döntheti el, hogy mire van szüksége az építés során. Akik kedvelik az egyszerű kábel elvezetési megoldásokat, kedvelni fogják a mellékelt lapos kábeleket is, amelyek segítségével könnyen átlátható és helyhatékony kiépítés érhető el.

A továbbfejlesztett VSM750 már elérhető az európai piacon, a javasolt 35.900 forintos bruttó végfelhasználói áron.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: