a-cooler-master-bemutat-egy-uj-gaming-hazat/2016/12/07

A Cooler Master bemutat egy új gaming házat

2016. december 07. Kocsis Bence Gépház hírek

A piacvezető komponens és periféria gyártó és tervező Cooler Master, a mai napon bejelentette a legújabb, elsősorban gamereknek készített számítógép házát. Azon gondolkodsz, a termék megnevezésében mit jelent a “t”? Igen, minden kétséget kizáróan a… “t”, turbo kiadást jelent.

A jel a zászlóshajónak számító MasterCase Maker 5 neve után jelenik meg. Az eredeti verzió tavaly jelent meg a taipei Computex-en, és hamarosan a játékosoknak szánt verzió is debütál. Igazodva a színösszeállításhoz, amelyet számos alaplap gyártó használ a gaming alaplapjainak és komponenseinek elkészítésekor, a MasterCase Maker 5t ház vörös elemeket is kapott. Nem sima vörös szín ez, hanem kifejlesztettünk egy speciális, szikrázó vöröset. A kettő kombinációja egy hihetetlenül mutatós összeállítást eredményez.

1011_155

A MasterCase Maker 5t a belső részleteket sem rejti el, köszönhetően a mindkét oldali edzett üveg oldallapnak. A panelek színezettek, de csak annyira, hogy elegendő fényt juttassanak be ahhoz, hogy a komponensek jól láthatóak maradjanak. A felhasználók, akik szeretnék igazán megmutatni a rendszerüket közönség előtt is, az a jó hírünk van, hogy az oldallapok zárakkal vannak ellátva. Éles szögek, vörös LED-ek és speciális vörös festés ad a háznak sportkocsi jelleget. Egy mágneses, vörös LED szalag is a csomag része, amely bárhová elhelyezhető és utcai versenyautó világításhoz hasonlóan tehető egyedivé a konfiguráció.

1011_137 1011_138
.

A vezérlő lap segítségével szabályozhatóak a ventilátorok és a világítási beállítások, egyenesen az I/O panelről. A vezérlő maximum 6 ventilátort és 4 LED szalag kezelését támogatja, magas (12V) vagy alacsony (7V) ventilátor sebességgel, valamint folyamatos, vagy lélegző effektussal a LED világítás esetében. A dupla edzett üveg oldallap mellett, a Maker 5t rendelkezik fogantyúval is. A gumival burkolt acél fogantyú segítségével, akár izzadt tenyérrel is könnyedén megemelhető, és akár maximum 28.5kg könnyedén hordozható a LAN party egyes helyei között.

1005_47

Bárki aki gaming ház vásárlásán tori a fejét, erős grafikus kártyát is választ. Hogy megóvjuk ezt a drága alkatrészt a PC-n belül, Cooler Master mellékel egy VGA tartót is. Aza z alaplap tartó panelre van rögzítve, így csökkenti a terhelést a kártyán és megóvja az alaplapot a károsodástól. A MasterCase Maker 5t természetesen a FreeForm moduláris rendszeren alapul. Amennyiben bővíteni szeretnéd a konfigurációt később, rengeteg lehetőséget biztosítunk erre. A FreeForm moduláris rendszer a Maker kategóriájú termékeknél szélesen alkalmazható megoldások állnak a felhasználó rendelkezésére ahhoz, hogy egyedivé tegyék, bővítsék vagy átalakítsák a konfigurációjukat.

1005_10

A MasterCase Maker 5t vga tartója és a LED szalag csak két dolog a Cooler Master folyamatosan bővülő kiegészítő kínálatából, amelyet a tervezői csapat és a “Maker”-ek állítanak elő. Ezek felhasználásával egyedi külső és belső kialakítás érhető el, a variációk száma pedig fokozatosan nő. Az ötlet, hogy folyamatosan átalakítható jó megoldás a felhasználóknak is, hiszen így cserélgethetőek az alkatrészek anélkül, hogy komplett új házat kelljen vásárolni. Nézd meg a jelenlegi kínálatot a linkekre kattintva: Maker Made, FreeForm Accessories.

A MasterCase Maker 5t várható elérhetősége 2016 december közepe, az ajánlott bruttó végfelhasználói ára pedig 79 900 forint körül várható.

Írta: Kocsis Bence