a-cooler-master-bemutatta-jatekosoknak-szant-egereit/2014/02/24

A Cooler Master bemutatta játékosoknak szánt egereit

2014. február 24. Kocsis Bence

A Cooler Master a mai napon bemutatja két legújabb játékos egerét, amelyek egy olyan időbe repitenek vissza amikor a játék még egyszerűbb volt. A minimalista stílusú kialakítás azonban, a modern játékokhoz szükséges kialakítást rejt.

Mindkettő dizájnja a korai játékokos időket idézi. Az Alcor és Mizar egy kényelmes és már kipróbált formát követ. Nem maradhattak ki azonban az olyan technológiai újítások sem, amelyek a modern játékokhoz szükségesek. Az Alcor az Avago 3090 optikai érzékelőjét, míg a Mizar az Avago 9800 lézer szenzorával let felvértezve. Mindkét érzékelő játékra lett optimalizálva, kiválóan alkalmasak a gyors mozgások követésére. A kiváló érzékelők, az alacsony, 121 grammos tömeg és a páratlan ergonómia teszik mindkét egeret tökéletes társsá a játékok során. A két egér kialakítása klasszikus, jobbkezes és ergonómikus, amelyek mellett minden gomb intuitív elhelyezést kapott, annak érdekében, hogy gyorsan el lehessen végezni a beállításokat, valamint hosszútávon is kényelmes legyen a használatuk

Az Alcor a két testvér közül az optikai érzékelős változat, amely Avago 3090 optikai érzékelőt kapott. Az érzékelő DPI szintje egészen 4000-ig állítható, négy előre beállított lépcsőben. A DPI szintek közötti váltást használat közben (on-the-fly) is el lehet végezni, kényelmesen, anélkül, hogy a játékot megszakítanánk. Az Alcor hosszú élettartamú Omron kapcsolókat kapott, amelyek a legkeményebb csatákban is megállják a helyüket. Ráadásként a többszínű CM Storm LED megvilágítású logo segít beazonosítani az aktuálisan használt felbontási szintet.

alcor

A Mizar az Avago 9800-as lézer érzékelőjét kapta, amely egészen 8200 DPI-ig állítható. A négy DPI szint kényelmesen állítható akár működés közben is a két felbontási szint állító gomb segítségével, amelyek a görgető gomb mellett kaptak helyet. A Mizar megerősített gumi betéteket kapott az oldalain, amelyek biztos fogást kölcsönöznek a legkiélezetteb küzdelmek során is. A Mizar szoftvert is kapott, amely segítségével állítható a felbontás, profilok, a többszínű LED-es CM Storm logo, valamint a hét programozható gomb is, amelyekhez makrók és különböző funkciók rendelhetők.

mizar2

Az Alcor és Mizar mér elérhetőek a Coolermaster webshop-ban, és hamarosan érkeznek az üzletekbe is. Az Alcor 11 900-, a Mizar 14 900-, ajánlott bruttó végfelhasználói áron kerül forgalomba. Az ár változó lehet terület függvényében.

 

Írta: Kocsis Bence