a-cooler-master-bemutatta-silencio-fp-ventilator-sorozatat/2015/01/27

A Cooler Master bemutatta Silencio FP ventilátor sorozatát

2015. január 27. Kocsis Bence

A Cooler Master a mai napon bemutatta a Silencio FP sorozatot, amely a Cooler Master legújabb nyomás optimalizált, csendes működésre tervezett technológiáját tartalmazza.

A Silencio FP családdal a Cooler Master bevezet egy új, 120mm-es ventilátor sorozatot, amely a a zajmentességre és a teljesítményre összpontosít. Ezekben a ventilátorokban felhasználásra kerültek a Cooler Master legújabb ventilátor technológiái, amelyek segítségével a nagy teljesítmény és a nagyon alacsony zajszint egyszerre elérhető. A Silencio FP sorozat Loop Dynamic csapágyazást használ, így az elvárt élettartam kimagasló, 160 000 órára tehető. Ezek mellett egy egészen új, szabadalmaztatott meghajtó áramkört kapott, melynek köszönhetően kisebb a vibráció mértéke, így csökkentve a zajszintet, valamint a nagyon alacsony áramfelvételnek köszönhetően megtakarítás érhető el. A meghajtó is precízebb, és pontosabb visszajelzést ad a fordulatszámról, így a ventilátor szabályozása is jobb. A SmartFan motor alacsony feszültséggel és kisebb polaritással indul, így a terhelés is kisebb. A Silencio FP ventilátorok beépített elakadás védelemmel és újraindulási funkcióval is el vannak látva, így elakadáskor sem károsodnak, és a probléma elhárítása után biztonságosan újraindulnak.

cooler_2

A Cooler Master Silencio FP sorozat két modellel debütál:

A Silencio FP120 3 tűs modell 1200 RPM, 38 CFM, 1.2mmH2O leadására képes, 11dBA zajszint mellett, így szinte minden ház szellőztetésével képes megbírkózni.

A Silencio FP120 PWM azoknak készül, akiknek a teljesítményre és alacsony zajszintre egyaránt szükségük van. A 6.5 – 14 dBA zajszint mellett a Silent Edition 44 CFM leadására képes 1.63 mmH2O nyomás mellett, 1400-as percenkénti fordulaton.

Mindkét Silencio FP modell 160,000 órás élettartam elvárással érkezik, amelyet a Loop Dynamic csapágyazás, az alacsony energiafelhasználás és az elakadáskori védelmi funkciók biztosítanak a the Smart Fan motoron és a szabadalmaztatott Silent Driver IC technológián keresztül.

A Silencio FP Series ventilátorok február elején kerülhetnek a boltok polcaira. Magyarországon az ajánlott végfelhasználói áruk 2990 Ft és 3590Ft körül várható.

Írta: Kocsis Bence