a-cryorig-bejelentette-r5-hutojet-es-az-uj-cu-sorozat-erkezeset/2017/05/24

A CRYORIG bejelentette R5 hűtőjét és az új Cu-sorozat érkezését

2017. május 24. Kocsis Bence Hűtés hírek

A CRYORIG két új processzorhűtő projektet mutatott be, még a 2017-es Computex előtt. Ez a két projekt a Cryorig R5, felsőkategóriás toronyhűtőre és az új Cu sorozatú, ráz hűtőbordával ellátott processzorhűtőkre terjed ki. Mindkét megoldás a 2017-es Computex rendezvényen debütál, mely május 30. és június 3. között kerül megrendezésre.

Az R5 a Cryorig második processzorhűtő, ami a zászlóshajónak tekinthető R sorozatba érkezik. Az R5 processzorhűtőt úgy tervezték, hogy egyetlen torony két oldalára került a két ventilátor, így a processzorhűtő az alaplap úgynevezett "keep-out" zónájában maradjon. Ez azt eredményezi, hogy a Cryorig R5 teljesen kompatiblis a ram bővítőhelyekkel és  modulokkal, ami egy Intel X99, vagy X299 alapú platform esetében komoly előnnyel bír. A Cryorig R5 két darab XF140 típusú ventilátort tartalmaz, melyek 800 és 1400 RPM között képesek működni.

cryorig_r5

A gyártó nagyban megnövelte hűtési teljesítményét meglévő processzorhűtőinek azzal, hogy az alumínium hűtőbordákat rézre cserélte le. A réz ugyanis nagyjából 2x nagyobb hővezetést tesz lehetővé, mint az alumínium. A Cu sorozatból első körben a Cryorig C7 lesz elérhető, most már réz hűtőbordákkal és későbbi időpontban érkeznek majd a meglévő modellek őjragondolt változatai.

cryorig_cu

Az R5 processzorhűtő és a Cu  sorozat tehát a 2017-es Computexen debütál. MInden bizonnyal a rendezvény után hamarosan elérhetőek lesznek az újdonságok.

 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: