a-gigabyte-bejelentette-geforce-gtx-1080-xtreme-gaming-waterforce-wb-grafikus-kartyajat/2016/10/17

A GIGABYTE bejelentette GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming WaterForce WB grafikus kártyáját

2016. október 17. Kocsis Bence

A GIGABYTE bejelentette Geforce GTX 1080 XTREME GAMING WATERFORCE WB grafikus kártyáját, melyben a Pascal architektúrára épülő GPU-t és a többi komponenst egy egyedi tervezésű, teljes fedésű vizes blokkal fedték be radiátor csatlakoztatási lehetőséggel, így vízhűtés használata esetén nem kell tartani a garancia elvesztésétől, mivel a grafikus kártyához nem kell hozzányúlni. A grafikus kártyán helyet kapott egy RGB világítás, a VR-hez két darab HDMI csaltakozó és természetesen prémium minőségű alkatrészek kerültek fellhasználásra.

A teljes fedést biztosító vizesblokk tiszta részből készült, mely közvetlen kapcsolatban van a GPU-val, a VRAM-mal és a főbb melegedő alkatrészekkel, így maximalizálva a hőleadást. Ennek eredményeképp a grafikus kártya akkor is stabilan képes működni, ha az órajelek intenzíven meg lettek emelve.

viz2

Az XTREME GAMING megnevezés természetesen válogatott GPU-k beépítését garantálja, így a tuningolási potenciál az átlaghoz képest magasabb. A grafikus kártya OC módban 1784 Mhz-es GPU órajelre és 1936 Mhz-es GPU Boost órajelre képes, míg Gaming módban 1759/1898 Mhz-et produkál. Ezek az órajelek a referencia 1607/1733 Mhz-hez képest jóval magasabb értékek és tövábbi órajel emelés lehetősége is adott. A 12+2 fázis gondoskodik a stabil kimeneti feszültségről, ami a tuning alapja is.  A memória is kapott kisebb tuningot. A referencia 10008 Mhz-es GDDR5X effektív órajelhez képest Gaming módban 10206, míg OC módban 10400 Mhz-et produkál a kártya.

viz3

A grafikus kártya RGB világítása testre szabható, milliónyi szín és számos fényeffektus közül lehet kiválasztani az igényeknek megfelelőt. Ennek beállításában az Xtreme Engine szoftver nyújt segítséget.

gb_viz

Kimenetekből a két darab HDMI-n kívül három darab DisplayPort, egy DVI és egy további HDMI port áll rendelkezésre. A káryta tápellátásárólA gyártó a GTX 1080 XTREME GAMING WATERFORCE WB grafikus kártyára 3 év garanciát vállal, viszont online regisztráció esetén további egy évvel megnövelhető a garancia ideje.

További információkért látogassatok el a gyártó oldalára.

 

Írta: Kocsis Bence