a-gigabyte-bemutatta-geforce-gtx-980-waterforce-grafikus-kartyajat/2015/10/22

A GIGABYTE bemutatta GeForce GTX 980 WaterForce grafikus kártyáját

2015. október 22. Kocsis Bence
A GIGABYTE bejelentette új GeForce GTX 980 WATERFORCE (GV-N980WAOC-4GD) grafikus kártyáját, mely egy all-in-one folyadékhűtéssel lett felszerelve. A előre felszerelt vízhűtés nemcsak a GPU hűtéséért fele, hanem a kiterjed rézcső hálózattal a VRAM és MOSFET hőjét is összegyűjti. Így nem kell a grafikus kártyára további hűtőbordát és ventilátort szerelni. A grafikus kártya és a radiátor között egy 45 cm hosszú SFP cső tartja a kapcsolatot. A radiátoron egy 120 mm-es csendes ventilátor kapott helyet, emellett a szivattyú motorja is halkan működik, így a rendszer zajszintjével biztosan nem lesz probléma. A vízhűtéssel szerelt modell akár 38,8%-al alacsonyabb üzemi hőmérsékletet tud tartani, mint a referencia modell és ezt sokkal alacsonyabb zajszinten teszi.
82b 82d
.
Mivel ilyen hűtéssel a tuning lehetősége is nagyobb, ezért a gyártó válogatott GPU-kat szerelt a modellekbe, támogatva a magasabb órajelek elérését. Kijelző kimenetekből a WATERFORCE-on  két DVI, 3 DisplayPort és egy HDMI található.  A grafikus kártyán a WindForce modellekhez hasonló LED háttérvilágítású Gigabyte logó található és hogy az élmény még nagyobb legyen egy mikroszálas egérpad is a doboz mélyén lapul.
82c
Hogy a tuningolás zökkenőmentes legyen a GIGABYTE OC GURU II intuitív interfésze gondoskodik. Itt lehetőség van a GPU ás memória órajelek beállítására, valamint a ventilátor fordulatszám beállítására.
A Gigabyte GeForce GTX 980 Waterforce hamarosan elérhető lesz, az viszont egyelőre nem ismert, hogy milyen áron.
 

Írta: Kocsis Bence