a-lepa-bemutatta-aquachanger-aio-folyadekhutes-sorozatat/2015/01/27

A LEPA bemutatta Aquachanger AIO folyadékhűtés sorozatát

2015. január 27. Kocsis Bence Hűtés hírek

Fél év telt el azóta, hogy a LEPA piacra dobta LV12 processzorhűtőjét. A gyártó most egy újabb processzorhűtő sorozatot mutatott be mely már nem léghűtés, hanem zárt folyadékhűtéses rendszer. A LEPA Aquachanger sorozatot a gyártó azoknak a felhasználóknak ajánlja, akik olcsóbb megoldást szeretnének, mint az egyedi vízhűtések és emellett kompakt, könnyen szerelhető, karbantartást nem igénylő processzorhűtőre vágynak. Ez a koncepció természetesen minden gyártónál megvan, aki AIO folyadékhűtést gyárt, de most már a LEPA is beállt a sorba.

A pirosan világító vizesblokkjának köszönhetően az Aquachanger egy igazi látványosság. A fekete-vörös megjelenés tökéletesen passzol a Gigabyte Gaming, MSI Gaming és AsRock Fatality alaplapokhoz, valamint az MSI és ASUS grafikus kártyáihoz. Az Aquachanger sorozat két modellt tartalmaz, melyek között találjuk az Aquachanger 120-at, mely egy helytakarékos, 120 mm-es hűtő, valamint az Aquachanger 240-et, mely értelem szerűen 2 darab 120 mm-es ventilátorral ellátott megoldás. A LEPA K+F csoportja egy "Central Diffusing Passage" nevű megoldást alkalmazott, mely növeli a víz áramlási sebességét, ezáltal felgyorsítja a processzor hőleadását.

03 04
.

A LEPA a radiátorokhoz spaciális profilú ventilátorokat választott, melyek a "Dual Convex Blades" technológiának köszönhetően a normál ventilátorokhoz képest nagyobb statikus nyomást képesek elérni, így intenzívebben, több levegőt tudnak átpréselni a radiátoron, intenzívebben hűtve azt. Ennek eredményeképp a radiátorból kimenő "hideg" folyadékcső alacsonyabb hőmérsékletű folyadékkal tudja megkezdeni a következő hűtési ciklust. Az új technológia nem csak jobb hűtési teljesítményt eredményez, hanem alacsonyabb RPM-et is igényel.

Press Picture - AquaChanger 240

Press Picture - AquaChanger 120

A vizesblokkban működő kerámiacsapágyak nemcsak megbízhatóak, hanem csendes működésűek is. A másik fontős része az AIO hűtésnek a cső. A LEPA olyan anyagot használ ezeknek a csöveknek a készítésénél, amely megakadályozza a párolgást és ezzel egy  időben rugalmasságot is biztosít, aml megkönnyíti a telepítést és növeli a rendszer élettartamát. Az Aquachanger univerzális rögzítő rendszerének köszönhetően az összes jelenlegi AMD és Intel platform, azaz az Intel 775/1150/1155/1156/1366/2011 és AMD AM2 / AM2 + / AM3 / AM3 + / FM1 / FM2 / FM2 + foglalat támogatott.

A LEPA Aquachanger sorozatú hűtők 55 és 70 euró körüli áron lesznek elérhetőek.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: