a-razer-bemutatja-laptopba-uj-asztali-gamer-gepet-az-uj-razer-blade-pro-gamer-notebookot/2016/10/21

A Razer bemutatja laptopba új asztali gamer gépét: az új Razer Blade Pro gamer notebookot

2016. október 21. Kocsis Bence

A Razer  bejelentette az új, 17 hüvelykes Razer Blade Pro-t. Az alapoktól újratervezett rendszer kifejezetten azon rajongók és power-userek számára készült, akik az asztali konfigurációk teljesítményét keresik, de nem akarnak lemondani a hordozhatóságról sem. Az 1 hüvelyk vastagság alatti laptopokban korábban soha nem látott teljesítményével a Razer legújabb rendszere gyakorlatilag bármilyen feladattal, bárhol és bármikor megbirkózik.

Az új Razer Blade Pro a legújabb Intel Core i7-6700HQ négymagos processzorral és következő generációs NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU-val rendelkezik. Ez a Razer valaha épített legerősebb konfigurációja, és a legvékonyabb, GTX 1080-al rendelhető notebook. Az új Razer Blade Pro hangsúlyos elemei emellett a fejlett csatlakozási lehetőségeket biztosító Thunderbolt 3-as port, a 32 GB, kétcsatornás DDR4-es memória, az akár 2 TB-os PCI M.2 SSD RAID 0 tárhely, valamint a beépített SD kártyaolvasó.

razer-blade-min

Míg a hasonló felszereltségű, asztali számítógépeket helyettesítő eszközök vastagsága több, mint 2 hüvelyk, tömegük pedig meghaladja a 10 fontot, az új Blade Pro megőrzi ikonikus formáját. Unibody CNC alumínium háza még mindig csak 0,88 hüvelyk vékony, miközben a tömege nem éri el a 8 fontot. A mellékelt hálózati adapter is eltörpül a hasonló áramellátású rendszerek adapterei mellett és hozzájárul a Blade Pro általános hordozhatóságához.

Még figyelemreméltóbb az eszköz hő-menedzselő rendszere. Ez a Blade Pro-ban található vadonatúj hő-menedzselő rendszer tartalmazza a világ legvékonyabb, gyártott, notebookban található hőkamrás hűtési megoldását. A hőkamra a hő gyors, egyenletes és hatékony elvezetésével csökkenti a hőellenállást és a hő szempontjából problémás helyek kialakulásának veszélyét. Az egyedi ventilátor kialakítás, valamint a dinamikus hőcserélő a hőkamrával párosítva maximális hőleadást tesz lehetővé. Ez biztosítja, hogy a Razer Blade Pro a legerősebb számítógép lehessen, amelyet valaha egy ennyire vékony házba szereltek.

rzr_blade17_open2-persp_01

Az asztali számítógépeket helyettesítő notebook többi része is ezt a kompromisszummentes megközelítést képviseli. A lenyűgöző, 17,3 hüvelykes, NVIDIA G-SYNC technológiás, 4K IGZO monitor a lehető legsimább képfrissítést biztosítja. A kijelző 100 százalékos Adobe RGB színpontosságával mind a játékosok, mind a professzionális felhasználók számára lenyűgöző látványt nyújt.

Emellett a Razer Blade Pro az első notebook, amely megkapta a Razer ultra-alacsony profilú mechanikus kapcsolóit. Minden egyes kapcsoló valódi működtetési és reset ponttal rendelkezik. A billentyűk lenyomásához szükséges 65 grammnyi működtetési erő a teljes méretű, mechanikus billentyűzetek használati élményét nyújtja. A billentyűzet és a trackpad is rendelkezik a Powered by Razer Chroma funkciókkal. Ez a technológia a káprázatos fényhatások szinte végtelen sorát teszi lehetővé, amelyeket a felhasználó testre szabhat, vagy a játékbeli események megjelenítéséhez szinkronizálhat.

A Blade Pro specifikációi magasabbak a HTC Vive, az Oculus Rift és az OSVR HDK 2 minimális rendszerkövetelményeinél, így ez az egyik legmobilabb, VR-ra felkészített eszköz a rajongók és fejlesztők számára.

“Az eredeti 17 hüvelykes Blade volt az első laptop, amely valóban egyesítette a teljesítményt és a hordozhatóságot egy PC-ben.” - nyilatkozta Min-Liang Tan, a Razer társalapítója és vezérigazgatója. “Ezt a megközelítést vittük egy lépéssel tovább az új Razer Blade Pro-val. A háttérben megbúvó hőtechnikai megoldások megdöbbentőek. Hihetetlen, milyen messzire jutottunk: egy egytermékes, kis társaságból mára a gamer rendszerek teljes katalógusával rendelkező, a hordozható gamer gépek képességeit feszegető, hatalmas mérnök- és tervezőcsapatot foglalkoztató céggé váltunk.”

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=i5f4ZqiL1ig&feature=youtu.be[/youtube]

.

“Lenyűgöző, hogy a Razer mi mindent tudott belezsúfolni az új Razer Blade Pro-ba.” - nyilatkozta Mark Aevermann, az NVIDIA GeForce gamer laptopok senior termékmenedzsere.  “Sikerült egy gamer laptopot tervezniük a csúcskategóriás GeForce GTX 1080 kártyánkkal, mindezt egy olyan kialakításban, amelyet a játékosok útközben is magukkal vihetnek.”

A 17 hüvelykes Blade Pro csatlakozik a Razer díjnyertes rendszer-család többi tagjához. A 14 hüvelykes Razer Blade új mércét állít fel a mobil gaming terén, míg a 12,5 hüvelykes Razer Blade Stealth az év elején a CES-en a „Legjobb PC” díját nyerte el a teljesítmény, érték, bővíthetőség és hordozhatóság kombinációjáért. Mindkét modellhez a közelmúltban frissített verziók kerültek bejelentésre, amelyek már kiszállítás alatt vannak.

További, az új Razer Blade Pro-ról szóló információkért, valamint az értékesítés megkezdéséről szóló értesítésekre történő feliratkozáshoz látogass el a razerzone.com/bladepro oldalra. A termékek kiszállítására a Razerzone.com-ról és a kiválasztott viszonteladóktól várhatóan novemberben kerül sor.

A 17 hüvelykes Razer Blade Pro borsos, 4200 eurós áron kerül a boltok polcaira.

Írta: Kocsis Bence