a-razer-blade-gamer-laptop-most-erosebb-mint-valaha/2015/02/05

A RAZER BLADE GAMER LAPTOP MOST ERŐSEBB, MINT VALAHA

2015. február 05. Kocsis Bence

A Razer bemutatta új gamer laptopját. A Razer Blade, a világ legvékonyabb és legkönnyebb 14 hüvelykes gamer notebookja, amely mostantól az Intel és az NVIDIA legújabb processzorait, még több memóriát, valamint kategóriájának legjobb, lenyűgöző QHD+ kijelzőét kapta meg.

Az új Razer Blade a legújabb NVIDIA GeForce GTX 970M-et (3GB GDDR5 VRAM) és a legmodernebb IGZO (indium-gallium-cink-oxid) kijelző technológiát használja, amelyek páratlan szín- és képminőséget tesznek lehetővé. Az ultra-hordozható laptop 16GB-nyi gyors, 1600MHz-es DDR3L memóriával, és - opcionálisan - akár 512GB-os SSD meghajtóval rendelkezik. A hagyományos notebook merevlemezekhez képest akár négyszer gyorsabb sebességgel a rendszer és a játékok is gyorsabban indulnak el.

A 3GB VRAM-mal rendelkező NVIDIA GeForce GTX 970M alatt következő generációs NVIDIA Maxwell architektúra dolgozik, amely magasabb teljesítményt, továbbfejlesztett grafikus technológiákat és jobb teljesítmény-menedzsmentet tesz lehetővé. Az NVIDIA Optimus technológiával a Razer Blade automatikusan - a háttérben zökkenőmentesen - vált az NVIDIA és az Intel HD Graphics 4600 grafikus kártyák között, így javítva a teljesítményt és az akkumulátor élettartamát.

A tipikusan nagyobb notebookokban található Intel Core i7-4720HQ processzor 2,6 GHz-es, négymagos számítási teljesítménnyel, valamint Turbo Boost sebességekkel – amelyek az aktív magok sebességét akár 3,6 GHz-re emelik - ruházza fel a 14 hüvelykes Razer Blade-et, míg a Hyper-Threading technológia nyolc virtuális magot biztosít a magasabb játékteljesítmény érdekében.

Razer_Blade_1

A Razer Blade teljesítménye mögött a lokalizált hőforrás műszaki alapelvei állnak. A Razer elkötelezett hőtechnikai mérnökei úgy tervezték meg a Razer Blade-et, hogy a keletkező hő a felhasználó által érintett felületekről a hőt gyorsan elvezető, szinte soha nem érintett területekre kerüljön. Ez lehetővé teszi, hogy a Blade a lehető legnagyobb teljesítménnyel rendelkező notebook legyen, amely vékonyabb, mint egy tízcentes.

A precíziós-vágású CNC megmunkálású alumínium házban helyet foglaló Razer Blade egyedi tervezésű trackpadet, valamint háttér-világítású, gamer-minőségű billentyűzetet kapott, amely anti-ghosting képességekkel, és a Razer forradalmi Synapse 2.0 szoftvere által programozható billentyűkkel rendelkezik.

Razer_Blade_3

A 14 hüvelykes Razer Blade megtestesíti a Razer folyamatos törekvését arra, hogy megalkossa a világ legjobb gamer laptopjait azok számára, akiknek őrületes teljesítményre van szüksége a lehető legvékonyabb kialakításban, a legmagasabb felbontás mellett, hogy bárhol és bármikor játszhassanak. A Razer Blade online már megrendelhető a Razer Store-ban, és a Microsoft Store-okban, valamint február 16-tól kerül a kiválasztott Microsoft Store-ok polcaira. További információkért, specifikációkért látogass el a www.razerzone.com/blade oldalra.

Írta: Kocsis Bence