a-razer-uj-mikrokonzolt-fejleszt-mely-az-androidos-szorakoztatast-hozza-a-nappaliba/2014/06/27

A Razer új mikrokonzolt fejleszt, mely az Androidos szórakoztatást hozza a nappaliba

2014. június 27. Kocsis Bence

A Razer a mai napon bejelentette, hogy egy Razer mikrokonzolt tervez. Az új, Android TV által hajtott eszköz, melynek fókuszában a gaming áll, filmeket, zenét és egyéb alkalmazásokat streamel, lehetővé téve a nagyképernyős szórakozást.

Az Android TV egy szórakoztató felület, mely lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy tv készülékeiken tartalmakat érjenek el. A Razer mikrokonzol egy speciális mobil alkalmazással vezérelhető, bármely Android táblagépről vagy okostelefonról. Az Android TV gyárilag támogatja a hangvezérlést, így a szórakozáshoz való hozzáférés tényleg csak néhány szó távolságra van.

A játékélmény növelése az Android eszközökön kulcsfontosságú a Razer számára. A Razer tapasztalata a nagy teljesítményű játékrendszerek, vezérlők, billentyűzetek és egerek tervezésének területén további előnyt jelent az eszköz fejlesztése során. A játékokhoz kapcsolódó szoftverek is olyan terepet képviselnek, melyen a Razer otthonosan mozog. Platformján regisztrált 9 millió aktív felhasználójának a cég számos kommunikációs, teljesítmény-optimalizáló, és az eszközök testreszabását elősegítő alkalmazást kínál.

“Ez a jövő konzolja.” nyilatkozta Min-Liang Tan, a Razer társalapítója és vezérigazgatója. “A Google hihetetlen Android TV platformjára épülő Razer mikrokonzol nem csak hardcore és casual játékokra, de a zenehallgatásra, filmnézésre és egyéb szórakoztató és közösségi alkalmazások futtatására is alkalmas, elérhető áru eszköz.”

A Razer mikrokonzolt a díjnyertes Razer tervezőcsapat fejleszti. Ugyanez a csapat tervezte a Razer vékony, ugyanakkor nagy teljesítményű PC rendszereit, melyek között megtaláljuk a Razer Blade és Razer Blade Pro laptopokat, a Razer Edge gamer táblagépet, illetve a legutóbbi, moduláris PC prototípust, a Project Christine-t is.

A Razer a 2014-es „Best of CES” díjas eszközével, a Razer Nabu „okos-csuklópánttal” már korábban is bizonyította, hogy sikeresen tudja ötvözni a szoftvereket és a hardvereket. Az elmúlt két év során a Razer összesen négy hivatalos “Best of CES” díjat nyert az International Consumer Electronics Show keretein belül.

A Razer mikrokonzol a tervek szerint idén ősszel jelenik meg.

Írta: Kocsis Bence