a-sharkoon-bemutatta-uj-merevlemez-dokkoloit/2015/07/31

A Sharkoon bemutatta új merevlemez dokkolóit

2015. július 31. Kocsis Bence

A Sharkoon bemutatta QuickPort XT Duo Clone és QuickPort XT HC SATA csatlaokozású merevlemez dokkolóit, melyek többek között USB 3.0 hubbal, kártyaolvasóval és önálló klónozási funkcióval rendelkeznek.

Az QuickPort XT Duo Clone két SATA merevlemezt csatlakoztathatunk PC-hez, vagy laptophoz. A két univerzális dokkolós lot 2,5" és 3,5"-os merevlemez fogadására képes. A belső SATA interfész az USB 3.0 mellett kompatibilis a korábbi USB szabványokkal is. Ha az eszköz hátulján lévő Clone gombot megnyomjuk, akkor a merevlemez tartalmát egy másik üres lemezre átmásolhatjuk. Ez a funkció önállóan működtethető, használatához nincs szükség számítógépre, laptopra.

big_01_SATA_QP_XT_DUO big_04_SATA_QP_XT_DUO
.

A Sharkoon QuickPort XT HC dokkoló segítségével kényelmesen köthetjük össze a SATA HDD-t PC-vel, vagy laptoppal. A dokkoló két USB 3.0 portot tartalmaz, emellett SD/MMC kártya olvasására is alkalmas. Az állomás kompatibilis a 2,5 hüvelykes HDD-vel, SSD-vel, valamint a 3,5 hüvelykes HDDvel. A belső SATA port SATA 3-tól a régebbi revíziókig képes kezelni a merevlemezeket. A mellékelt USB 3.0 kábellel a számítógéppel összekapcsolva akár 5 Gbit/s átviteli sebességet is elérhetünk merevlemez típustól függően.

big_QP_XT_HC_01 big_QP_XT_HC_02
.

A Sharkoon QuickPort XT Duo Clone  38,99 dolláros árcédulát kapott, míg a Sharkoon QuickPort XT HC 37,99 dollárért szerezhető be.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=k2vr8kaf1pU[/youtube]

Írta: Kocsis Bence