a-silverstone-bejelentette-cs280-szamitogephazat/2016/08/23

A SilverStone bejelentette CS280 számítógépházát

2016. augusztus 23. Kocsis Bence

Sokan bajlódnak azzal a problémával, hogy a lehető legkisebb számítógépházat szeretnék beszerezni, de a tárhellyel kapcsolatos igényeiket alulbecsülik. A SilverStone bejelentette CS280 számítógépházát, mely kis méretei ellenére rengeteg merevelemez befogadására képes. A csöppnyi, mindössze 221.5 x 176.7 x 301 mm-es méretekkel rendelkező SFF házba egy időben 8 darab 2,5 colos SSD, vagy HDD szerelhető be, emellett operációs rendszernek egy 9. 2,5"-os belső meghajtóhely is rendelkezésre áll.

A kimondottan esztétikus küélsővel megáldott ház szálcsiszolt alumínium előlappal rendelkezik. Alaplap támogatás terén mini ITX és mini DTX szabványokról beszélhetünk, tápegységekből pedig a kisebb SFX formátumú megoldások a támogatottak. Processzorhűtőből a vásárlók a gyári hűtőkben, vagy maximum 65 mm magas megoldásokban gondolkodhatnak.

001 002
.

Grafikus kártyából két bővítőhelyes megoldásokat is beszerelhetünk. A grafikus kártya alapcsony profilú lehet és maximális megengedett hossza 22 cm.

A ház I/O palelje kinyitható előlap mögött kapott helyet, ahol két darab USB 3.0 csatlakozót, egy-egy 3,5 mm-es mikrofon és fejhallgató csatlakozót, Powe gombot és reset gombot találunk. Az említett 8 merevlemezt egy-egy keretbe helyezhetjük be, ami házon kívülről is hozzáférhető, de kulcsal zárható (ha több merevlemezt akarunk egy időben eltávolítani, akkor 2 kulcsunk van hozzá) . A rack-es kialakításnak köszönhetően a merevlemezek cseréjéhez nincsen szükség a ház szétszerelsére, ugyanis egy panelen elhelyezésre kerültek a SATA és SAS csatlakozók.

004 005
.

Ennyi merevlemezt és ilyen kompakt rendszert természetesen hűteni is kell, így a gyártó két darab 80 mm-es ventilátort be is szerelt, melyek a merevlemezek alatt kaptak helyet. A ház további szellőzéséről a felül és két oldalt elhelyezett méretes perforált szellőzők gondoskodnak.

A SDilverStone CS280 számítógépházának 210 dolláros ajánlott fogyasztói árat szabott meg.

003

Írta: Kocsis Bence