a-silverstone-bejelentette-ecs03-pcie-sata-raid-bovitokartyajat/2016/01/26

A SilverStone bejelentette ECS03 PCIe-SATA RAID bővítőkártyáját

2016. január 26. Kocsis Bence Hardver Hírek

Annak érdekében, hogy a professzionális felhasználók nagyobb teljesítményt érhessenek el az adattárolás során a SilverStone létrehozta az ECS03-at, mely egy SATA RAID kártya. A PCIe Gen 2.0 csatolófelülettel ellátott bővítőkártyára egy ASMedia 1062R vezérlő, valamint két darab SATA port került, melyek a vezérlőnek köszönhetően RAID 0, RAID 1, SPAN és normál üzemmódban képesek működni.

ecs03-34left-top

Az ECS03 bővítőkártyát nem csak normál méretű számítógépházak, azaz szabványos PCI bővítőhelyek esetében lehet használni, hisz a gyártó a normál profilú levehető rögzítőlap mellé egy alacsony profilú rögzítő lapot is mellékelt, mellyel a HTPC házakban  is képesek leszünk kihasználni a nagy sebességű adattárolás nyújtotta lehetőségeket.

ecs03-3 ecs03-1
.

Hogy még a profi felhasználók szükség nagyobb teljesítmény tárolási megoldás, Silverstone létre a ECS03, a hardver-alapú SATA RAID kártya. Ez a PCIe Gen 2.0 (x2) bővítőkártya beépített ASMedia 1062R vezérlő két SATA port RAID 0, RAID 1, SPAN, és nem RAID üzemmódban. A kiváló rugalmasság a nagy teljesítmény és az adatbiztonság, a ECS03 egy nagyszerű választás azok számára, akik frissíteni a rendszert erőteljesebb tárolási feladatokat.

A SilverStone ECS03 január végétől lesz elérhető 40 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: