a-silverstone-bejelentette-rl-05-szamitogephazat/2016/05/17

A SilverStone bejelentette RL-05 számítógépházát

2016. május 17. Kocsis Bence

A SilverStone bejelentette a Redline sorozatot gyarapító RL05 számítógépházát, mely kiváló hűtéssel, letisztult megjelenéssel, széleskörű kompatibilitással, választható ablakos oldallappal remdelkezik, így a gyártó egy újabb kiemelkedő házat kínál megfizethető áron.

A SilverStone RL05 ATX és microATX alaplap támogatással rendelkezik. Az alaplapi tálca hátul kivágott, így a processzorhűtő cseréje könnyűnek mondható. A tápegység és az alsó merevlemezek helyét egy fémidom takarja, ami ablakos változat esetén kimondottan hasznos, hisz eltakarja az összképet általában rontó kábeleket. A két darab rejtett 2,5"-os HDD/SSD keret is javítja a beslső összképet, ugyanúgy, mint az alaplapi tálca közepán kialakított érdekes nyílás, melynek köszönhetően a kábelek már tányleg csak akkor láthatók, mikor azok az alaplaphoz csatlakoztak.

silverstone_rl05_03 silverstone_rl05_05
.

Grafikus kártyából 373 mm a maximálisan támogatott, ami a ház kialakításának köszönhető, hisz az alul elhelyezett merevlemez keretek és a fent elhelyezett 5,25"-os meghajtóhely nincs összekötve, így kimondottan nagy a belső tér. Processzorhűtőből 165 mm a maximálisan megengedett magasság, ami a 120 mm-es és számos 140 mm-es léghűtés beszerelését teszi lehetővé.

A hát megfelelő szellőztetéséről és a belső / külső látványról az első perforál rész mögött rejtőző, két darab 140 mm-es ventilátor gondoskodik, melyek piros LED világítással rendelkeznek. További ventilátorhelyek találhatók hátul (120 mm)  és felül ( 2 x 120 / 2 x 140 mm) ha további hűtésre lenne szükségünk. A ház támogatja a folyadékhűtéseket, így a felső részen 120, 140, vagy 280 mm-es radiátor szerelhető be, ami még nagyobb, letisztultabb belső teret és nagyobb hűtési teljesítményt biztosít.

silverstone_rl05_02

A megnézzük a ház előlapi I/O paneljét akkor meglepetés fogad bennünket. A már nélkülözhetetlen USB 3.0 port ( 2 db) mellett kapunk egy USB 3.1 Type-C portot is és természetesen mikmrofon és headset csatlakozók is rendelkezésre állnak.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QlX7AZnjpCY[/youtube]

 

Írta: Kocsis Bence