a-silverstone-uj-szamitogephazakat-mutatott-be/2016/04/28

A SilverStone új számítógépházakat mutatott be

2016. április 28. Kocsis Bence

A SilverStone a napokban két fekvő kivitelű számítógépházat mutatott be, a Milo sorozatú ML-09 és Racen sorozatú RVZ01B-E modelleket. Mindkét házat helytakarékosság, esztétikus külső és jó hűtés jellemez.

A SilverStone ML-09 egy mindössze 7 l-es térfogatú, mini-ITX és mini-DTX típusú alaplapokat támogató számítógépház. A 350 x 109 x 205 mm-es méretekkel rendelkező ML-09 rendelkezik külső optikai (slim) meghajtóhellyel. A hely szűkössége miatt SFX tápegységeket képes fogadni a ház és ez a méretkorlátozás a processzorhűtőre is kiterjed. Itt 37 mm és 70 mm a maximálisan megengedett, attól függően, hogy a felső, optikai meghajtót tartó szerkezetet használjuk-e.

ml09_01

Merevlemezekből alaplesetben 4 darab 2,5"-os HDD, vagy SSD használható. Ha az optikai meghajtóhelyet nem használjuk ki, akkor további 3,5"-os HDD, vagy 2,5"-os HDD/SSD építhető be.

PCI bővítőhelyekből két darabot kapunk, ami lehetőséget ad arra, hogy egy 2 slotos grafikus kártyát beszereljünk a házba, mely maximálisan 175 mm hosszúságú lehet, magassága pedig 7,5 cm, azaz alacsony profilú megoldás.

ml09_02

A ház megfelelő űtéséről három méretes perforált szellőző gondoskodik, melyekből kettő a ház  felső részén, egy pedig került kialakításra. Utóbbi jótékony hatással van a grafikus kártya hűtésére. A házon külső csatlakozókbók két darab USB 3.0 portot és egy mikrofon, valamint headset csatlakozót találunk. A ház úgy lett kialakítva, hogy ha igény van rá, akkor álló helyzetben is használható legyen a mellékelt talpaknak köszönhetően.

A Raven RVZ01-E ugyancsak egy kis méretű mini-ITX és mini-DTX alaplapokkal kompatibilis 14 literes számítógépház, mely egy kicsit komolyabb megoldás. Ebben az esetben normál méretű ATX tápegység használható és processzorhűtőből is egészen 83 mm-ig mehetünk el. A külső optikai meghajtóhely sajnos kimaradt, de ma már szinte minden megoldható flash meghajtók segítségével USB-n keresztül. Merevlemezekből 4-et helyezhetünk el, melyek lehetnek 2,5"-os HDD-k, vagy SSD-k.

raven_01

Grafikus kártya terén szinte semmifelé komrpmisszumra nincs szükség. 330 mm-es hosszúság és 15 cm-es magasság a megengedett a speciális csatlakozásnak köszönhetően.

raven_02

A számítógápházba 3 darab 120 mm-es ventilátor szerelhető be. Ezekből kettőt már gyárilag megkapunk, melyek 18 dBA maximális zajszintet produkálnak. A ház elülső részén találjuk az összes csatlakozót és gombot, melyek között 2 USB 3.0 port és mikrofon, valamint headset bemenet/kimenet található. Az ML-09-hez hasonlóan a Raven RVZ01-E is felállítható a mellékelt lábaknak köszönhetően.

A SilverStone Milo ML-09 és Raven RVZ01-E 60, illetve 80 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül a boltok polcaira.

Silverstone 462x121 black

Írta: Kocsis Bence