a-thonet-vander-hamarosan-magyarorszagra-erkezik/2014/02/08

A Thonet & Vander hamarosan Magyarországra érkezik!

2014. február 08. Gosztonyi Adorján Hi-Fi

A Thonet & Vander bejelentette, hogy végre a magyar piacot is szeretné meghódítani, a tárgyalások és az engedélyeztetések már folynak, és úgy tűnik, az év közepétől már kaphatóak termékeik. Termékeik skálája elég széles ahhoz, hogy szinte bármilyen otthoni audió igényt kielégítsenek ugyanis termékeik között megtalálhatóak a pc hangszóróktól az 50w-os hangfalakon keresztül egészen a 140w-osig szinte minden, ami szem és szájnak ingere beépített erősítővel akár. Hogy biztosan kiidegelhessük a szomszédokat

Jelenleg több mint 20 országban vannak jelen, többek között az USA-ban és Oroszországban (a teljesség igénye nélkül). Olyan nemzetközi rendezvények képviseltetik magukat, mint a HKTDC Hong Kongban, a Computex-en Tajvanban vagy a méltán híres és nemzetközi CES Las Vegasban.

Lássunk egy kis történelmet:

Kézzel készített kezdetek:

A cég története egészen 1949-ig vezethető vissza, amikor is Hannes Josef Einrich megnyitotta első műhelyét, ahol kamatoztatta a második világháborúban szerzett telekommunikációs tapasztalatait. A kezdetektől az volt a cél, hogy minőségi és tartós terméket állítson elő, természetesen mindent kézzel, egyedülállóan.

work

Az újra kezdés:

A 90-es évek elején Berlinben Thonet & Vander néven éledt újra a legenda, egy német mérnökökből álló csoport jóvoltából. Megtervezték az új designt és a termékek struktúráját. Céljuk a tömegtermelés volt, de emellett megmaradjanak a művészi és a technológiai értékek. Nem sokkal később pedig mind a termékeik és mind a maga a cég elnyerte az OEM (Original Equipment Manufacturer) minősítést.

2006-ban nyílt meg számukra a világpiac. Jelenleg pedig a legelismertebbek közé tartoznak az audio piacon. Irodáik megtalálhatóak például Frankfurtban, az Egyesült Államokban és Latin-Amerikában, disztributoraik pedig 4 kontinens 24 országában vannak jelen.

 
cono art
  Art és Design:

Termékeik a művészet és a technológiai fejlesztés hosszú folyamatának eredményei, számtalan munkaóra van bennük, hogy a végfelhasználó minden igényét kielégítse. A művészeti részlegük egy csapat különböző szakterületű fejlesztő és designerből áll, hogy minden szempontból tökéletesek legyen a termékek mind funkcionalitás mind pedig az elegancia terén.

A Bauhaus irányelveket követve, olyan funkcionális és vonzó tárgyakat hoznak létre, amelyeknél a szépséget is meg kell mutatni minden szemszögből. Minden modelljük egyedi és kiemelkedik a többi közül. Tökéletesen egyesítik a hagyományokat és az innovációt aminek eredménye képpen létrejön egy időtlen designt, ami legyőzi az idő akadályait és örökké fennmarad az iparművészetben.

„A teremtés és a szépség szeretete kulcsfontosságú eleme a boldogságnak”

Walter Gropius, építész, a Bauhaus alapítója (1883-1969)

„A kevesebb néha több, az öreg iskola nem hazudik”

Csi, grafikus, NDS (1985-)

booth

Mi már nagyon várjuk a céget ide Magyarországra, hiszen nem csak egy nagyszerű vetélytársat kapnak a gyártók, de egy már-már tökéletes terméket is a felhasználók, amennyiben arra adnák a fejük, hogy egy Thonet & Vander terméket vásároljanak. Ami biztos, hogy jól járnak vele. Sajnos áraik jelenleg még nem ismertek, de a gyártó biztosítja leendő vásárlóit, hogy megfizethető áron kapható majd a minőség.

Banner Thonet and Vander

Írta: Gosztonyi Adorján

Hasonló bejegyzések: