a-tough-tg-4-fenyt-visz-a-melybe-es-a-sotetbe/2015/04/13

A TOUGH TG-4 fényt visz a mélybe és a sötétbe

2015. április 13. Kocsis Bence Fotó, videó

2015 Április 13, Hamburg – Az Olympus új TOUGH zászlóshajója, a TOUGH TG-4 nem csak a masszív, ütésálló fényképezőgépeket kereső, extrémsportok szerelmeseinek szól, hanem mindenkinek, akik sok időt töltenek a szabadban és élményeiket kiváló minőségben szeretnék megörökíteni – bármilyen körülmények között, úgy, hogy közben nem kell aggódni a fények, vagy a felszerelés miatt. A TG-4 egy igazán nagy tudású mindenes – de talán leginkább lenyűgöző jellemzője a szuper-fényerős, 25-100mm objektívje, mely nagylátószög használata mellett 1:2.0 legnagyobb rekeszértéket kínál. Használatával látványos, színekkel teli felvételek készíthetők, alacsony képzaj mellett, akár fényszegény környezetben, ahol a rövid záridő és az alacsony ISO értékek használata elengedhetetlen. Például 15 méterrel a víz felszíne alatt – ahol a TG-4 problémamentesen használható búvártok nélkül – vagy akár erős fényben is.

tg_4_1

A merülés rajongói nagyra értékelhetik az új víz alatti HDR funkciót, a beépített nyomásmérőt, a kesztyűben is üzemeltethető kezelőszerveket, az egyéni igényekre szabható módválasztó tárcsát, illetve a négyféle makró üzemmódot. Ugyancsak különlegesség a Live Composite funkció, a RAW formátum használata, illetve az AF Area funkció, melynek segítségével az élességállítás igen pontosan, a leginkább megfelelő területre adható meg. A speciális TOUGH kiegészítők egyre bővülő kínálata egyre szélesebb területre engedi a felvételkészítés lehetőségeit – akár fotós, akár sport, illetve akár földrajzi szempontból nézve. Természetesen a minden porcikájában masszív TG-4 rendelkezik az „-álló” jellemzők (vízálló, ütésálló, stb.) megnyugtatóan hosszú listájával is.

tg_4_2

A TOUGH TG-4 2015 májusától, fekete, illetve piros színben, 134.990.- HUF áron érhető el – a MyOlympus rendszerében történő regisztráció esetén hat hónappal meghosszabbított jótállási idővel.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: