adata-a10050-power-bank-jart-nalunk/2016/12/28

ADATA A10050 Power Bank járt nálunk

2016. december 28. Kocsis Bence Mobilvilág

Manapság egyre többen használnak power bankot, azaz külső akkumulátort okostelefonukhoz, fényképezőjükhöz, vagy táblagépükhöz. Ez annak köszönhető, hogy a nagy kijelző és az erős hardver hamar lemeríti az akkumulátorokat és egy Power Bank út közben nagy biztonságot jelent. Most egy ADATA külső akkumulátort szeretnénk bemutatni, mely az A10050 Power Bank nevet viseli.

A külső akkumulátor dobozán az eszköz legfontosabb tulajdonságait olvashatjuk egy-egy logó kíséretében, emellett a máanyag borításon keresztül megnézhetjük magát a Power Bankot is. A csomagoláson a tülhető eszközök listája is szerepel, melyek között találunk média lejátszót, okostelefont, tabletet, PDA-t, GPS-t, kamerát is.

doboz_01

doboz_02

Az ADATA A10050 egy 10500 mAh kapacitású, 220 gramm súlyú, 100 x 60 x 22 mm-es méretekkel rendelkező külső akkumulátor, melyet a gyártó 4 színben tett elérhetővé. Ennek megfelelően a vásárlók választhatnak barna, világos szürke, sötét szürke, valamint rózsaszín borítással rendelkező modellek közül. Ha már a 8 szög alakú akkumulátor borításánál tartunk, érdemes megjegyezni, hogy egy szálcsiszolt, alumínium burkolatról beszélhetünk, mely burkolatot csak a csatlakozó felőli és vele szemközti oldal nélkülöz. Az alumínium felületen természetesen az ADATA logója virít.

Ha megnézzük a csatlakozó felőli oldalt, láthatjuk, hogy kapunk egy bekacsoló gombot, mellyel a töltést el tudjuk kezdeni, vagy épp leállítani. Ez természetesen a külső akkumulátor és az akkummulátorra csatlakoztatott eszközök töltésére is értendő. Két USB kimenetet kapunk, melyek közül az egyik 2.1 A-t képes leadni (tökéletes tabletek töltésére), míg a másik 1 A-t tud (okostelefonokhoz optimális). A normál USB csatlakozók alatt találjuk a Power Bank töltéséhez használható micro USB portot. A külső akkumulátorhoz természetesen kapunk egy nagyjából 20 cm hosszú USB kábelt is, melyet számítógéphez, laptophoz csatlakoztathatunk, hálózatra csatlakoztatható adaptert nem tartalmaz a csomagolás. Az USB portok alatt kapunk még 4 darab LED-et is, melyek a töltöttség állapotát hivatottak jelezni, így láthatjuk, hogy van-e szükség a külső akkumulátor töltésére. Ha a LED sor mind a 4 fénye világít, akkor 100 és 75% között van a töltöttségi szint, ha 3 fény világít, akkor ez az érték 50 és 75% között van. Kicsit érdekesen van megoldva, hisz, ha egy fény világít, akkor 0 és 25% között van valahol a töltöttségi szint és ha kialaszik a fény, akkor már nem tudunk tölteni a Power Bankról. Jobb ötlet lett volna véleményem szerint egy olyan megoldás, ahol 25% alá eséskor alszik ki az utolsó LED és v an egy piros fény, ami a lemerülésre figyelmeztet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az ADATA számos beépített védelmi funkcióval rendelkezik. Nem kell tartanun pl. attól, hogy túltöltjük az külső akkumulátort, sem attól, hogy magától lemerül. Túlfeszültség védelemmel, túláram védelemmel és rövidzárlat elleni védelemmel is el van látva az eszköz, emellett rendelkezik túlmelegedés elleni biztonsági funkcióval is.

toltes

És hogy mire is képes az ADATA A10050 Power Bank? Egy feltöltéssek képes legalább két alkalommal feltölteni egy teljesen lemerölt iPhone 7 okostelefont, vagy két alkalommal majdnem teljesen lemerült Honor 8 okostelefont. Nagyobb akkumulátorral rendelkező eszközök, pl. tabletek esetében egy feltöltéssel számolhatunk. Az ADATA A10050 színtől függően 9000 forint környékén vásárolható meg. Akinek a 10500 mAh kevés lenne, annak a gyártó palettáján fellelhető P12500D Power Bank, vagy a P20000D Power Bank lehet jó választás.

adata_logo

 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: