amd-vega-mindossze-16-20-ezer-peldany-megjeleneskor/2017/05/09

AMD Vega - Mindössze 16-20 ezer példány megjelenéskor?

A hírek szerint az AMD még ebben a negyedévben (Q2) piacra dobja új, HBM2 típusú memóriával felvértezett Vega GPU köré épülő grafikus kártyáit. Az új típusú memória alkalmazása el is indított egy lavinát pletyka szinten, ugyanis több forrás szerint is az AMD nem fogja tudni kiszolgálni a megjelenéskori Vega iránti keresletet.

Egyes pletykák szerint a Vega grafikus kártyák legyártása a HBM2 memóriák miatt akadozni fog és ez a piaci start idejében maximum 16-20 ezer darabszámot tesz majd lehetővé. Ez a helyzet nem egyedi eset, hiszen a Fury sorozat piaci bevezetése is eléggé akadozott, pedig akkor még "csak" 4 GB memória került a lapkékra, viszont ebben az esetben 8 GB-nyi VRAM-mal kell majd számolni.

További AMD Vega és Zen 2 információk:

A wccftech.com jelentése alapján május 16 után újabb információk látnak napvilágot az AMD Vega-ával és a Zen 2 processzorokkal kapcsolatban. Ezen a napon lesz ugyanis a Financial Analyst Day, melyen az AMD érdekes információkat oszt meg a végfelhasználókkal. A tavalyi évben például az AMD Ryzen, FX processzorokkal szembeni 40% körüli gyorsulása volt a legnagyobb érdekesség.

A 2017-es évben Lisa Su, az AMD vezérigazgatója, Mark Papermaster műszaki igazgató és Raja Koduri alelnök fog beszélni és a hírek szerint a Vega, a Navi (Vega utáni GPU generáció) , a Zen 2 és Ryzen APU is terítéken lesz.

Írta: Kocsis Bence