android-7-0-es-5-0-emui-frissitest-kap-a-honor-8/2017/02/27

Android 7.0 és 5.0 EMUI frissítést kap a Honor 8

2017. február 27. Kocsis Bence Mobilvilág Hírei

A hónap végéig csaknem minden magyarországi Honor 8 tulajdonos telepítheti telefonjára a legújabb Android 7.0 operációs rendszert és EMUI 5.0 felhasználói felületet. A frissítés egyszerűsített és testre szabhatóbb kezelőfelületet, fejlettebb funkciókat és hatékonyabb működést biztosít a Honor 8 okostelefonoknak.

A Honor márka aktuális csúcskészüléke, a Honor 8 okostelefon kiváló minőségű hátlapi dual kamerája, okosgombként is funkciónáló ujjlenyomat-olvasója és 5,2 colos Full HD kijelzője mellett kifinoult megjelenésével is felhívta magára a figyelmet. A készülék mindkét oldalon 15 rétegben polírozott 2.5 D üvegborítást kapott lekerekített alumínium élekkel. A Honor 8 a hagyományos fekete, fehér és arany színek mellett sötétkék és sakura rózsaszínben is elérhető.

Új képernyő-elrendezés és áttekinthetőbb értesítések

A kezelőfelület egyik legnagyobb újítása a számítógépeken ismert osztott képernyős elrendezés. Az új nézetet támogató alkalmazáson belül a négyszet alakú Áttekintés gombot nyomva tartva az okostelefon többablakos nézetbe vált, így a képernyőn egyszerre két alkalmazást jeleníthető meg. Például a képernyő egyik felén Skype hívás vagy YouTube videó nézése közben a képernyő másik felén elolvashatjuk és megválaszolhatjuk aktuális üzeneteinket. Egy másik praktikus újítás, hogy az Áttekintés gombra duplán rábökve a legutóbb használt alkalmazás nyílik meg.

Szintén feltűnő változás az értesítési rendszer átalakulása. Az értesítési panel jobban olvasható, fehér hátteret kapott, amelyen az egy alkalmazásból érkező értesítések mostantól egy csokorba összevonva jelennek meg. A megoldással az értesítési panel átlátható marad, míg a kiválasztott alkalmazás értesítőjét kibontva továbbra is egyenként kezelhetők az értesítések. További újdonság, hogy az értesítési beállítások változtatása és az azonnali válaszadási lehetőség immár közvetlenül az értesítésre kattintva, az üzenetküldő alkalmazás megnyitása nélkül lehetséges. Utóbbi funkció korábban csak a Hangouts és a Messenger esetében volt elérhető.

Az értesítések mellett az értesítés felett megjelenő gyorsindító panel is megújult. Az elsőre megjelenő 5 leggyakrabban használt gyorsindító ikon és a lenyíló ablakban található funkciók is személyre szabhatóvá váltak.

Egyszerűsített műveletek, új alkalmazáslista

Legújabb verziójában az EMUI még tovább egyszerűsítette kezelhetőségét, így mostantól a műveletek 90%-a elvégezhető legfeljebb három lépésben. A legjelentősebb újítás az alkalmazások kettős elrendezésének lehetősége. A Kezdőképernyő stílusa beállításnál választható új Alkalmazáslista elrendezés az egyszerűbb és rendezettebb képernyő érdekében a főképernyőről egy alkalmazáslistába rejti nem rendszeralkalmazásokat.

Az Iker-alkalmazás funkcióval egy alkalmazásba egyszerre két különböző felhasználó fiókkal is be lehet jelentkezni például Facebookon vagy WhatsApp-on. Az alkalmazások még gyorsabb és akadálymentesebb futtatása érdekében az új EMUI a felhasználó szokások szerint optimalizálja a források elosztását. Az felhasználói felület dinamikusan csoportosítja át a CPU-t és a memóriát az épp használatban lévő alkalmazásokra, miközben a háttérben készenlétben tartja a leggyakrabban használt alkalmazásokat, amelyek így igény szerint még gyorsabban töltődnek be. A megoldás a személyiségi adatokat tiszteletben tartva nem a felhőben, hanem a telefonon tárolja a tanult információkat.

Honor_8_Nougat_web

Biztonságosabb és energiatakarékosabb

A rendszer biztonsági frissítései mostantól a háttérben töltődnek le, ezért nem kell várni, amíg a készülék szinkronizálja a legfrissebb biztonsági eszközöket. A fájlszintű titkosításnak köszönhetően az új Android rendszer nemcsak az egész tárhelyet, de minden egyes fájlt külön-külön izolál és véd. Az új energiatakarékos mód aktiválást követően korlátozza a háttéralkalmazások aktivitását, csökkenti vagy kikapcsolja egyes vizuális hatásokat és hangokat, és kikapcsolja a háttérben az e-mail lekérést a fogyasztás csökkentéséhez.

Praktikus újítások

A továbbfejlesztett adatforgalom vizsgálatnak köszönhetően a készülék csökkentett üzemmódba vált, ha nem érzékel aktivitás, például zsebbe vagy táskába helyezést követően. Hasznos újítás még a véletlen képernyő érintés felismerése. A rendszer felismeri, ha a képernyőhöz valószínűleg nem szándékosan értünk hozzá és nem reagál rá. Ilyen esetek lehetnek a tárcsázás, a fotózás vagy a szövegírás közben történt nem releváns képernyő érintések.

Szintén praktikus új funkció a Phone Clone telefon adatmásolás. Ez nemcsak a régi és új telefonok, hanem a különböző operációs rendszerek esetében is működik. Így mostantól még egy iOS rendszerről sem probléma az átállás egy új Honor 8 okostelefonra.

Honor 8_colours_small

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: