arctic-s111bt-bluetooth-hangszorok-jartak-nalunk/2014/08/09

Arctic S111BT Bluetooth hangszórók jártak nálunk

2014. augusztus 09. Kocsis Bence

Az Arctic nevet a legtöbben processzor és videókártya hűtésekhez kötik, melyek közül az Arctic Freezer léghűtéses processzorhűtők és az Accelero levegő- és vízhűtéses videókártya hűtők a legismertebbek. A gyártó az utóbbi időben bővítette kínálatát, így a termékpalettán tápegység, fejhallgató, Power Bank, különféle periféria és egyéb kiegészítő is megtalálható.Napjainkban egyre több vezeték nélküli hangszóró van a piacon, mely választékot az Arctic is bővíti S111BT hangszórójával.

Az S111BT csomagolása egyszerű és kompakt, melyen szemre vételezhetjük a hangszórók illisztrált képét, valamint a főbb tulajdonságok is felsorolásra kerültek, mint a 12 órás folyamatos üzemidő, a Bluetooth 4.0 kapcsolat, vagy a minden eszközzel való kompatibilitás. Ezen kívül a hangszórók mérete és a csomag tartalma is részletezésre került a doboz oldalán.

S111BT_01 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

A dobozt kibontva egy kis táskát találunk, mely a hangszórókat és a tartozékokat rejti. Ezt az esztétikus, puha tapintású táskát cipzárral tudjuk kinyitni. A táskában a hangszórókat műanyag fóliába bugyolálva találjuk, így a fényes felületen nem eshet karcolás, míg el nem jut hozzánk. A hangszórókon kívül még a táska rejt egy használati útmutatót, egy AUX kábelt és egy microUSB töltöt is. A két 70 x 70 x 70 mm méretű kocka alakú hangszóró egy fehér kábellel kapcsolódik egymáshoz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

Ami magukat a hangszórókat illeti fényes felületű műanyag burkolatot kaptak, ami azért elég kényes egy matt burkolattal vagy esetleg egy csiszolt fém burkolattal szemben. A hangszórók membránkai nem kaptak hálós borítást, ami ízért egy hordozható eszköz esetében eléggé sérülékennyé teszi azt, hisz kint a szabadban bármikor leshet, vagy az ember belerúghat a földön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

A nem vezérelt hangszórón csak az audió kábel található, míg a master hangszórón hangerőszabályzó +/- gombokat, bekaplcsoló gombot és egy LED-es teljesítményjelzőt találunk. A hangszórók töltésére használható microUSB csatlakozót is ezen a hangszórón találjuk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

A hangszórók egyenként 2 W teljesítményre képesek, ami összesen 4W-ot jelent. Ez véleményem szerint egész jó két darab 7 cm-es kocka hangszóróhoz képest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az S111BT hangszórókat először tehát fel kell tölteni a mellékelt micro USB csatlakozó segítségével. A töltöttségi állapotot a master hangszóró hátoldalán lévő LED kék fénye jelzi. Ha nagyon alacsony a töltöttségi szint, abban az esetben kék és vörös fény felváltva világítanak.

A hangszórókhoz a gyártó mellékelt egy 3,5-es jack kábelt, így olyan eszközöknél is használható, ahol nincs bluetooth kapcsolatra lehetőség. Ha van bluetooth, akkor természetesen könnyebb a helyzet, hisz minden iOS és Android eszköznél használható (természetesen a Windows operációs rendszerrel ellátott eszközök is támogatottak). A gyártó a dokumentációban pontosan leírja, hogy kell például egy androidos, vagy iOS eszközt a hangszórókkal összehangolni, bár aki gyakran használja a bluetooth-t, annak nem lehet újat mondani.

Mi egy Bedove HY5001 típusú androidos mobiltelefonnal próbálkoztunk és a kapcsolat azonnal létrejött, nem volt semmi probléma. Az S111BT használata nagyon egyszerű. Amellett, hogy a hangerőt tudjuk szabályozni a hangszórókon, azok visszacsatolást is tudnak küldeni a lejátszó eszköz felé, így akár számot is válthatunk a hangerő gombok hosszabb lenyomásával. Így például ha strandon süttetjük magunkat, nincs szükség arra hogy a táskánkból elővegyük a telefonunkat, ha egy számot szeretnénk átugrani. Lehetőség van ara is , hogy az aktuális számot lestoppoljuk a Power gomb rövid lenyomásával. A hangszórók kikapcsolásához 5 másodpercig kell nyomva tartani a Power gombot. Bár a gyártó által írt 12 órás folyamatos üzemidőt nem teszteltük le, de a 2-3 órás próbálgatás alatt nem volt a merülést jelző piros/kék villogás.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Készítettünk egy rövidke videót mellyel az S111BT hangját szeretnénk érzékeltetni:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sX9oTB0jo-k&feature=youtu.be[/youtube]

Összegzés:

Az Arctic S111BT véleményünk szerint egy jó útitárs lehet azok számára, akik út közben, vagy a vízparton sütkérezve szeretnek szenét hallgatni. A hangszórók a kis táskának köszönhetően könnyedén szállíthatók, emellett kis méretének köszönhetően a táskában is elférnek. A hangszórók 4W-os összteljesítménye kimondottan szép hangzást biztosít, használatuk egyszerű, legyen szó bármilyen eszközről. A hangszórók membránjai a hálós borítás hiányában sérülékenyek lehetnek, így azért érdemes óvatosan bánni velük, talán ez, amit negatívumként meg tudnánk említeni. Az Arctic S111BT bluetooth hangszórók 9.000 forint körüli áron szerezhetők be fehér, kék, fekete, zöld és pink színekben.

ajanlott_new

arctic_logo1

Írta: Kocsis Bence