assetto-corsa-dream-pack-dlc-kiprobaltuk/2015/03/12

Assetto Corsa Dream Pack DLC - Kipróbáltuk!

2015. március 12. Kocsis Bence PC

Az Assetto Corsa játékosoknak nagyot dobbant a szíve, mikor meghallották, hogy a közelgő Dream Pack DLC nagy durranása a Nürburgring Nordschleife legendás aszfaltcsíkja lesz, emellett a kiegészítő csomag  új autót is fog tartalmazni. Sokáig mentek a találgatások, hogy vajon mikor érkezik a DLC, végül tegnap este néhány perccel 6 óra után a Steam-en elérhetővé vált a csomag, amit a Kunos Simulazioni csapatának köszönhetően mi is kipróbálhattunk.

A Nürburgring Nordschleife egy nagyon komplex versenypálya a több mint 20 km-es hosszának és gyakori szintkülönbségeknek köszönhetően, nem is beszélve az iszonyatos mennyiségű aszfalt-felfestésről. Ennek eredményeképp a készítők 2 év megfeszített munkájával tudták elkészíteni az Assetto Corsa eddigi legnagyobb projektjét. A fejlesztőcsapat hosszú időt töltött a helyszínen, a "Zöld Pokolban" és a RSR Nurburg-al együttműködve (egy autókölcsönző és vezetéstechnikai centrum, melynek székhelye a pálya mellett van) a pálya teljes hosszát bejárva igekeztek a lehető legtöbb információt összegyűjteni a pályáról és az autók viselkedéséről, hogy a játékosok minél valósághűbb viszonyok között versenyezhessenek. A grafikai és fizikai modellezés olyan jól sikerült hogy az RSR Nurburg már a Dream Pack-ot használja, hogy ügyfeleit felkészítse a "Zöld Pokolra".

nordschleife_05

Ez az első alkalom, hogy a legendás Nürburgring Nordschleife versenypályát Laserscan technológiával modellezték le. Ez a módszer tette lehetővé, hogy a legnagyobb pontossággal adaptálják a versenypályát a játékba. A Laserscan technológia 2 cm pontossággal dolgozik, így garantálható, hogy minden egyes hupli, rázókő és korlát a megfelelő helyre kerüljön.

nordschleife_02

nordschleife_10 nordschleife_09
nordschleife_08 nordschleife_04
nordschleife_01 nordschleife_03
.

A Dream Pack DLC a pálya 3 változatát tartalmazza. A "Nordschleife" , "Endurance" és “Touristenfahrten” vonalvezetéseket. A "Nordschleife" változatot előszeretettel használják az autógyárak egy-egy új elkészült modellnél. Mivel ezen a pályán nincs klasszikus boxutca, mert nem érinti a Nürburgring pályát, ezért a rajtrács a híres "T13" kanyar után kapott helyet, így versenyzésre is alkalmas, nem csak a "Time Attack" módban használható. Az "Endurance" a hivatalos 24 órás versenyek konfigurációja, melyek minden évben megrendezésre kerülnek. Ez a pálya a "Nordschleife" (north loop) és Nürgburgring GP együttese. A rajtrácsok ebben az esetben is rebdelkezésre állnak méghozzá a NürburgringGP célegyenesében és boxutca is van. A "Touristenfahrten" egy 19,1 km hosszú egyirányú szakasz, ahol el kell jutni A-ból B-be. A szakasz a parkolóból indul, mely a Döttinger Höhe hosszú emelkedő közepén van, majd egy kört megtéve az autókat a parkolóba irányítják vissza.

A Dream Pack-ben szereplő autók kiválasztása szavazás alapján történt, a készítők honlapjára beérkezett szavazatok alapján a 10 legnépszerűbb autó került lemodellezésre. A kívánságlista eléggé változatos volt, így tökéletes keveréke jött létre a különböző jármű-osztályoknak.

A DLC első autója a japán Nissan GT-R Nismo GT3 2014 mely a távolkeleti túraautó sorozatok egyik legkedveltebb autója. A másik GT-csoda a Corvette C7R GTE, az amerikai erőgép, mely az észak-amerikai és európai túraautózás egyik meghatározó autómodellje.

nissan2

corvette

A McLaren F1 GTR az Formula 1-es Mclaren versenyautó változata, mely 1995-ben robbant be a versenyzés világába és nagy sikereket elérve 2005-ig szerepelt a különböző sorozatokban. A McLaren másik új képvselője a játékban az új "hiperautó", a McLaren P1 melyből mindössze néhány száz darabot készítettek. A 3,8 literes V8-as motorral és 7 sebességes váltóval rendelkező járgány egy hibrid hajtású megoldás, hisz a benzinmotor mellett egy elektromos motor is helyet kapott.

mclaren2

mclarenp12

A Mercedes Benz C9 LM (Sauber C9) ikonikus alakja a Lemans-i 24 órás versenyeknek. A versenyautó 1987-ben indult útjára és 1989-ben több verseny mellett a 24 órás Le Mans-i versenyt is megnyerte. A mindössze 905 kg össztömegű autó nevéhez fűződik az 1989-ben elért 398 km/h-s sebességrekord.

sauberc92

A Mercedes Benz 190E 2.5-16 EVO II egy teljesen más világ. A könnyű kezelhetősége miatt kedvelt autó volt a német túraautó bajnokságban a 90-es évek elején, melynek akkori ellenfele a játékban már szereplő BMW M3 E30 Gr.A.

mercedes2

A DLC-be bekerült egy újabb BMW modell, a BMW M235i Racing, mely a megfizethető ára és könnyű kezelhetősége, egyensúlya, tapadása miatt jó választás egy 24 órás Nordschleife eseményre.

bmwM2

A Dream Pack-ból olasz csapat révén nem maradhatnaik ki az olasz autók sem. Az alapjátékban helyet kapott Ferrari modellek után most az Alfa Romeo típusok száma növekszik. Az Alfa Romeo 4C egy nagyon jól sikerült, 258 km/h-s végsebességre képes utcai autó, mely hihetetlenül jó köridőket produkált utcai autó létére a Nordschleife-i aszfaltcsíkon.

alfa4c2

Az Alfa Romeo 155 Ti V6 szintén egy legendás versenyautó 1993-ból, a DTM győztes autó az első négy kerék meghajtású modell az Assetto Corsa játékban. A másik olasz modell az Alfa Romeo GTA 1966-ból, mely szintén egy túraautó bajnok. Az első ránézésre miniatűr autó vékony kerekeket kapott és vezetése után új értelmet nyertek az agilitás, egyensúly és rajongás kifejezések.

alfa2 alfa_romeo2

A pálya bemutató és az autók ismertetése után pedig jöjjön egy rövid videó egy körről a Nordschleife aszfaltcsíkján. A néhány külső és belső kameranézetes jelenet után megpróbáltunk egy teljes kört hibátlanul teljesíteni. Nem volt egyszerű, hisz csak sokadik próbálkozásra sikerült úgy körbemenni, hogy ne hagyjuk el a pályát, így inkább óvatos, mint rekordgyanús kört teljesítettünk.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rpuA7IEYGSs&list=UUAe_tOgIcZuPi5Nv2ki0dmA[/youtube]

.

Készítettünk egy rövidebb videót a McLaren P1-ről is, hasonlóképp az új pályán. Az autó nagyon gyors, könnyen kezelhető, de amint a videóban látszik ezen a pályán egy autónak és pilótának sincs könnyű dolga.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=C5Ujc0w3NJA&feature=youtu.be[/youtube]

.

Facebook oldalunkra feltöltöttünk néhány nagyfelbontású képet a pályáról és az autókról. A galériát ITT tudjátok megtekinteni.

Összességében elmondható hogy a Dream Pack egy komoly kiegészítése a játéknak, a 10 választható autó komoly változatosságot jelent egyjátékos módban és az online ligák számára is. A pályát pedig nehéz szavakba önteni milyen csodálatos. A Dream Pack DLC jelenleg 14,99 eurós áron érhető el a Steamen, ami a fent említettek tudatában nem mondható soknak, főleg olyanok számára, akik át akarják törni a szoba falait és a világ minden táján élő játékosokkal szeretnék megmérettetni magukat. Az alapjáték 44,99 eurós áron vásárolható meg, de ha az alapjátékhoz kérjük a Dream Pack DLC-t, akkor kedvezményesen, a kettőt együtt 49,99 euróért vihetjük el.

ac

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: