az-acer-bemutatja-az-elso-8-collos-windows-8-tabletet-az-iparagban/2013/06/05

Az Acer bemutatja az első 8-collos Windows 8 tabletet az iparágban

2013. június 05. Herczeg Balázs

Az Acer ma bemutatta az Acer Iconia W3-at, az iparág első teljes funkcionalitású 8.1-collos tabletjét, amin Windows 8 fut, mely szórakozást és teljes körű PC-s képességeket ad egy kézbe.  Tovább erősítve pozícióját, mint a lehető legjobb mobil társ, az Acer Iconia W3 előtelepített Microsoft Office Home & Student 2013-mal érkezik, 119 990 Huf  áron.

Az Iconia W3 forradalmasít dizájnjával, ami elég kompakt ahhoz, hogy kényelmesen lehessen használni egy kézben olvasásra és web böngészésre, ugyanakkor elég nagy a képernyője mind munkához, mind szórakozáshoz. Ennek eredményeképpen ideális üzletemberek, diákok és olyan családok számára, akik már használják a Word, Excel, PowerPoint és OneNote programokat iskolában vagy munkában.

Iconia W3_hand

Az Acer Iconia W3-at ma mutatták be egy sajtó eseményen a Computex során más új termékkel együtt, közöttük az Acer Aspire S7 és S3 Ultrabookokat, valamint a Liquid S1 phabletet is. Az Acer mobil termékek új vonala hangsúlyozza a cég azon központi gondolatát, miszerint a számítástechnikai élményt progresszív dizájnon keresztül szeretné újradefiniálni. #AcerTouch.

 “Az Iconia W3-mal az Acer diákok, fogyasztók és szakemberek olyan milliói számára ad egy mindenre képes egykezes eszközt, akik Windows környezetben alkotnak, olvasnak, dolgoznak és játszanak,” mondta Luca Rossi, az Acer Europe Consumer üzletágának alelnöke. “Ezek a felhasználók fogják élvezni a Windows 8 tablet karcsú és könnyű, 8-collos dizájnját, mely új és hatékonyabb módszereket biztosít, hogy a szórakozást és munkát magukkal vihessék.”

Produktivitás fokozó Office csomag és dizájn A Microsoft Office Home & Student 2013 előtelepítve található az új Iconia W3-on, így az ügyfelek azonnal elkezdhetik használni az iskolában vagy munkában. A Microsoft Office Home & Student Edition tartalmazza a Word, Excel, PowerPoint és OneNote programokat, megadva a vásárlóknak azokat az alkalmazásokat, amikre szükségük van, egy ujjnyi távolságban.

Az Iconia W3 dizájnja révén hihetetlenül hasznos a munkához számos tekintetben. A karcsú és könnyű eszköz csupán 540 gramm és csak 11,35 mm vékony, így könnyen magunkkal vihetjük bárhova. Az eszközhöz párosítható egy opcionális, teljes méretű Bluetooth billentyűzet, ami álló helyzetben tartja a tabletet a gépeléshez majd kényelmesen összecsukható laposra, ha el kívánjuk vinni valahova, ilyenkor pedig védi a képernyőt is. A billentyűzet mérete a nagyobb 13,3” notebookokéra emlékeztet, így kényelmes használni, valamint a dokumentumokkal és prezentációkkal való munka is kellemesebb. Tovább fokozandó a termelékenységet, az Acer Iconia W3 virtuális billentyűzettel is rendelkezik, ami ideális méretű a hüvelykujjakkal való gépeléshez, ami a rutinos mobil felhasználók között a legelterjedtebb módszer, ha üzeneteket váltanak valamilyen közösségi platformon.

A Windows 8 a  PC képességet visz magával mindenhova

Mivel az Acer Iconia W3 Windows 8-on fut, szinkronizálja fájljait, fényképeit és névjegyeit más Windows 8 eszközökkel, így a vásárlók dolgozhatnak dokumentumokkal és programokkal menet közben, majd kényelmesen elérhetik a legfrissebb verziót egy másik eszközről. Továbbá mivel teljes Windows 8 fut rajta, az Acer Iconia W3 kompatibilis az x86-os Windows programokkal is. A fogyasztók testre szabhatják a Windows 8-at az Élő csempék (Live Tiles) segítségével már a kezdőképernyőn és tájékozódhatnak különböző témákról, a hírekről, az időjárásról és egyéb eseményekről, amik a leginkább érdeklik őket.

Iconia W3_landscape

A képességek sora és a vékony méret révén az Iconia W3 nagyszerűen használható megosztásra iskolában, munkában és otthon. A Windows 8 több felhasználót is támogat, így az ügyfelek elérhetik saját emailjeiket, élő csempéiket és más alkalmazásokat. Az eszköz több szinten gondoskodik a tartalmak biztonságáról és a szülői felügyeletről, még több felhasználó esetén is.

Menet közbeni teljesítmény munkához és szórakozáshoz

Az új tablet egy Intel Atom Z2760 mobil-optimalizált processzor hajtja, hogy képes legyen simán kezelni olyan alkalmazásokat, mint például a web böngészők, és a digitális média is élvezetes legyen vele. Továbbá az Acer Iconia W3 akár 8 órányi akkumulátor üzemidőre(2) is képes, mely révén felpörgeti a az egész napos produktivitást az osztályokban, amikor utazik, vagy egyszerűen csak segít kapcsolatban maradni egész nap. A Connected Standby segít megnövelni az akkumulátor üzemidőt azzal, hogy kikapcsolja a képernyőt, miközben az eszköz bekapcsolva marad, és kezeli a háttérben futó feladatokat. Az Acer Iconia W3 802.11b/g/nvezetéknélküli technológia segítségével tartja a vásárlókat kapcsolatban a Wi-Fi hálózatokkal és hotspotokkal.

Iconia W3_keyboard

A ragyogó 8,1-collos LED hátsó-megvilágítású kijelző hihetetlen részletezettséggel és fényerővel kelti életre a 720p videókat. Az 1280 x 800 felbontás jóvoltából a fényképek, a multimédia, valamint a szövegek és grafikák élesen és tisztán jelennek meg. A tablet előlapi és hátlapi 2MP webkamerája lehetővé teszi, hogy a vásárló képeket vagy videó felvételt készítsen a közösségi hálózatok vagy videó konferencia számára, vagy megosztás céljából.

Az Iconia W3 úgy készült, hogy az adatok gyors megosztását tegye lehetővé eszközök között, teljes körű PC funkcionáltságot biztosítva így egy tablet forma faktorban. Rendelkezik egy micro-HDMI porttal, mely révén TV-hez vagy külső kijelzőhöz csatlakoztathatjuk, hogy megosszunk prezentációkat, fényképeket és videót. A micro-USB port lehetővé teszi az adatok gyors megosztását, valamint csatlakozást olyan eszközökhöz, mint telefonok, MP3 lejátszók, USB meghajtók vagy akár egy egér. Az új tablet 32GB(3) vagy 64GB(3) belső tárhellyel kapható, a vásárlók pedig további 32GB-tal(3) bővíthetik microSD-n keresztül,  így extra tárhelyet kapnak és kényelmes lesz a fényképek és videók átvitele az eszközök között.

Ár és elérhetőség

Az Iconia W3 32GB és 64GB kapacitással júniustól lesz elérhető a kiskereskedőknél, javasol fogyasztói ára 119 990.- és € 129 990 HUf.- lesz. (4)

  1. Aktiválás szükséges, a kódot a doboz tartalmazza. A tényleges érték országonként eltérhet.
  2. A tényleges akkumulátor üzemidő eltérhet a termék specifikációja, a számítógép beállításai és a használt alkalmazások és funkciók miatt.  Minden akkumulátor maximális kapacitása csökken az idő elteltével és a használattal.
  3. A hozzáférhető kapacitás eltérhet (MB = 1 millió byte; GB = 1 milliárd byte).
  4. Becsült végfelhasználói árak. A tényleges ár eltérhet.
Iconia W3_portrait

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter