az-antec-bejelentette-p380-szamitogephazat/2014/11/11

Az Antec bejelentette P380 számítógépházát

2014. november 11. Kocsis Bence Gépház hírek

Az Antec bejelentette a Performance One számítógépház sorozatának legújabb tagját a P380-at, melyben ötvöződik a letisztult dizájn, a jó hűtési teljesítmény és az alacsony zajszintű működés. A konfiguráció csendes működéséről az oldallapokon elhelyezett hangszigetelő borítás gondoskodik, így a házból nem szűrődik ki a "munka hangja".

Az Antec P380 széleskörű kompatibilitással rendelkezik, ami a támogatott alaplapok számában is megmutatkozik. A ház képes fogadni a CEB, E-ATX, ATX, micro ATX és mini ITX szabványnak megfelelő modelleket. Az elegáns alumínium első rész teljesen fedett, melynek vonalvezetése a ház tetején is végigfut. Ez alatt kissé elől helyezkedik el az előlapi I/O panel, melyen USB 3. portokat, USB 2.0 csatlakozót és audió ki/bemeneteket találunk.

Az adattárolási lehetőségekről a három eltávolítható 2,5 / 3,5"-os merevlemez keret gondoskodik, melyben nyolc darab HDD-t, vagy SSD-t szerelhetünk be, emellett egy Slim méretű optikai meghajtót is használhatunk.

A nagy teljesítményű konfiguráció építésének lehetősége adott, hisz a ház összesen 9 PCI bővítőhelyet tartalmaz, aminek köszönhetően több videókártyás rendszer is beköltöztethető. Ezek a grafikus kártyák a kivehető merevlemez kereteknek köszönhetően a 465 mm-t is elérhetik. Nagy teljesítményű processzorunk hűtése sem ütközik kompromisszumokba, hisz léghűtés esetén egy akár 180 mm magas tornyot is beszerelhetünk. Ha folyadékhűtés pártiak vagyunk, akkor a felső részbe 240, vagy 360 mm-es radiátor is elfér, emellett ugyanilyen megoldást az első panel mögé és betehetünk.

A ház szellőzéséről a két darab fent található, előre elhelyezett 140 mm-es FDB csapágyazású és a 120 mm-es hátulsó ventilátor gondoskodik. Ezeket a modelleket fent és elől további ventilátorokkal egészíthetjük ki.

A SweClockers youtube csatornáján a Computex 2014-es rendezvényen felvett videót nézhetitek meg az Antec P380 számítógépházról. A P380 elég húzós, 229 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül a boltok polcaira.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RnYZY1_dLwU[/youtube]

 

Írta: Kocsis Bence