az-asus-bejelentette-rog-spatha-gaming-egeret/2016/04/13

Az ASUS bejelentette ROG Spatha Gaming egerét

2016. április 13. Ficsor Tamás Periféria hírek

Az impozáns kinézetű és tulajdonságú ASUS egér - ami a Republic of Gamers szekció munkájának eredménye - a tavalyi Computexen került bemutatásra. A szemet vonzó külső egy kissé hasonlít valamilyen agyontuningolt sportautóra, amire elől hatalmas légbeömlőket, hátra pedig kecses diffúzort aggattak. A kissé szögletes, ám mégis ergonomikus egér elnyerte az idei Red Dot Design díjat, így a kényelem már biztosítva van. A magnézium ötvözetből készült váz pedig a szívósságot garantálja. A Spatha vezetékes és vezeték nélküli módban is üzemelhet. A csomagba egy dizájnos mágneses dokkoló is bele tartozik.

Spatha2

Mind vezetékes és wireless módban az egér szélsebes kommunikációra képes. Ha az aranyozott fonott USB vezetékkel használódik az egér akár 2000 Hz-es polling rate-re is képes (wireless módban 1000 Hz). Az ADNS-9800-as lézer érzékelő is a gyorsaságot biztosítja a maga 8200 DPI-os felbontásával. A driver-es testre szabhatóság mellett a kapcsolókkal való beállítást is elérhetővé tette a gyártó. A doboz tartalmaz egy másik pár Omron kapcsolót, de egyéb kapcsolókkal is kompatibilis foglalat található a nyákon.

spatha3

Az egéren 12 darab programozható gomb található. A bal oldalon található 6 hüvelyk gomb dizájnja a ROG szemét próbálja szimbolizálni. Háromzónás RGB megvilágítással rendelkező terület is helyet kapott.

Az elérhetőség dátumáról egyenlőre nincs hír, ahogy az árról sem, de a csomag tartalmát tekintve nem lesz olcsó darab.

További információkért látogass el a gyártó weboldalára.

Írta: Ficsor Tamás

Hasonló bejegyzések: