az-asus-bemutatta-a-zenfone-2-t/2015/01/07

Az ASUS bemutatta a ZenFone 2-t

2015. január 07. Kocsis Bence Mobilvilág Hírei

Az ASUS bemutatta a ZenFone okostelefon-család legújabb tagját a ZenFone 2-t. Az 5,5 hüvelykes Full HD IPS kijelzővel ellátott telefon 2,3 Ghz-es, 64 bites Intel Atom Z3580 processzorral, valamint 4 GB RAM-mal lett ellátva. Ez a hardver 7x gyorsabb játékteljesítményt nyújt mint elődje. Az IPS kijelzőnek köszönhetően a telefon 178 fokos betekintési szöggel rendelkezik.

Az esztétikumról a csiszolt fémburkolat és a koncentrikus körös mintázat gondoskodik. A kissé ívelt ház széleinél a készülék mindössze 3,9 mm vastag. Az íves forma miatt rendkívül kényelmesen használható és biztonságosan kézben tartható. Az intuitív vezérlést és a kényelmet szolgálja a hátul elhelyezett hangerőszabályzó gomb is, amely a mutatóujjal eléréshez ideális pozícióban található. A képernyő pereme mindössze 3,3 mm, így a ZenFone 2 72%-os képernyő/ház aránnyal rendelkezik. A kijelző felülete Corning Gorilla Glas 3, mely véd a sérülésektől.

ASUS ZenFone 2 Exquisite ZenUI design

A ZenFone 2 öt különleges színben lesz kapható. A szép és remekül személyre szabható ASUS ZenUI-val együtt ez azt jelenti, hogy az okostelefon kívül-belül igazán a gazdájához igazodhat. A ZenFone 2 ozmiumfekete, színarany, gleccserszürke, burgundivörös és kerámiafehér színben jelenik meg. A különleges Transfusion (átmenetes) és Illusion (3D-hatású) hátlapok még bővebb választási lehetőséget kínálnak a saját egyedi stílusukat kifejezni kívánó vásárlóknak.

Az ASUS ZenFone 2 13 megapixeles PixelMaster kamerájával lenyűgöző nagyfelbontású felvételek készíthetők, exponálási késleltetés nélkül. Az iparágvezető Low Light mód pixelegyesítéses technológiát használva akár 400%-kal fényesebb képeket tud készíteni éjjel vagy rosszul megvilágított környezetekben anélkül, hogy vakura volna szükség. Amikor a villanófény jól jön, akkor a ZenFone 2 meleg bőrtónusokat és precíz színvisszaadást eredményező Real Tone vakuja működésbe lép.

ASUS ZenFone 2 color line up

A ZenFone 2 kamerájának Backlight (HDR) módja akkor is gondoskodik az élénk, egyenletesen megvilágított képek készítéséről, ha például napnyugtakor hátulról megvilágított portrét szeretnénk. A pixelkiemeléses technológia akár 400%-kal javítja a kontrasztot, a Backlight (HDR) mód pedig azért felel, hogy az előtérben álló tárgy tisztán, árnyékoktól mentesen váljon el a háttértől.

A ZenFone 2 egy 5 megapixeles, előlapi kamerával is fel van szerelve, amelynek széles, 85 fokos látószöge tökéletes a valós idejű szépítéssel készülő önarcképek megalkotásához. Akik a barátaikkal készítenének csoportképet, vagy a háttérben a tájat is megmutatnák, azok számára a ZenUI Panorama (panorámakép) módja akár 140 fokos képmezőt is kínál.

 A ZenFone 2 beépített 4G/LTE kapcsolata villámgyors (akár 150 Mbit/s sebességű) adatátvitelre képes, ehhez társul a 802.11ac Wi-Fi, amely a videók és zenék zökkenőmentes lejátszásáról és a problémamentes egész napos mobil internethasználatról gondoskodik. A két SIM-kártya befogadása és a Dual Active technológia révén a ZenFone 2 tökéletes útitárs vagy üzleti partner, mert ezzel a felhasználó egyszerre két aktív telefonvonalat kap, hogy bárhonnan kapcsolatot tarthasson.

Hogy a ZenFone 2-re kevesebbet kelljen várni, de hosszabban élvezhessük az előnyeit, azt a nagy kapacitású, 3000 mAh-s akkumulátor garantálja, amely egy feltöltéssel egy teljes napnál is hosszabb ideig képes működni. A gyorstöltéssel a 60%-os akkumulátortöltöttség mindössze 39 perc alatt elérhető.

Az ASUS ZenFone 2 kezdő ára nettó 199 USD (2 GB RAM/16 GB ROM). A specifikációk, az árak és az elérhetőség országonként változhat, a magyarországi megjelenés az év második felében várható.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: