az-msi-bejelentette-az-am1-foglalatu-kabini-mini-itx-formatumu-am1i-alaplapot/2014/04/10

Az MSI bejelentette az AM1 foglalatú Kabini Mini-ITX formátumú AM1I alaplapot

2014. április 10. Kocsis Bence Alaplap hírek

Az MSI bejelentette AMD AM1 foglalatú Kabini, mini-ITX formátumú, MSI AM1I alaplapját. A Kabinivel, ami külön is kapható, az MSI AM1I teljes mértékben bővíthető, így a felhasználó rugalmasan állíthat össze ultra alacsony fogyasztású két- vagy négymagos megoldásokat. Az MSI AM1I gazdag funkcionalitásával támogatja a nagy teljesítményű energiatakarékos Kabini APU-kat, DirectX 11.2 támogatással csomagolva ez az ideális alaplap kompakt asztali használathoz, HTPC-khez és egyéb multimédiás megoldásokhoz.

A Kabini az első x86-os quad-core rendszer egy chipen, ami általános használatra jobb "per watt" teljesítménnyel rendelkezik, és a legjobb grafikája van a kategóriában. Most, hogy külön kapható, ahelyett, hogy az alaplapra lenne forrasztva, az AM1 platform egy teljes, személyreszabható csomag, jelen esetben MSI AM1I alaplappal.

04_801

Az MSI AM1I alaplap gazdag multimédiás megoldásokat tartalmaz, mint például a H.264 hardveres dekódolás és kódolás, 1080p videó, Blu-ray lejátszás és 8 csatornás HD audió HDMI-n keresztül. Az MSI AM1I akár 16GB (kisfeszültségű) DDR3-1333/1600 RAM memóriával szerelhető. Sata 6Gb/s, PCIe 2.0, Gigabit Ethernet, USB 3.0 és HDMI 1.4a kimenet, ezek mind az alaplapot jellemzik. Továbbá ultra alacsony fogyasztásúra lett tervezve, gyors grafikai teljesítményű APU-val, és annak a 25W maximális SoC értékével. Az AMDAz MSI AM1I alaplapján is a díjnyertes Military Class 4 alkatrészeket használja.

04_804

A Military Class 4 a következő lépés a jó minőségű alkatrészeknél. A Hi-C CAP, Solid CAP, Dark CAP, együtt az SFC-vel és a Dark Chokes nevű tekercsek, mind a rendszer stabilitását biztosítják extrém körülmények között is. Ezek a legfontosabb elemek tesztelések során, a legmostohább környezetben történő működéskor is, legyen az nedvesség vagy magas páratartalom, extrém hideg vagy magas hőmérséklet, esetleg rázkódó környezetben is stabil működést biztosítanak, ellátva még EMI és ESD védelemmel is. Kabini APU támogatással az MSI AM1I alaplap az, amit kicsi, testre szabható, multimédiás és egyben energiatakarékos AMD alapú rendszer kedvelőknek ajánlunk.

Az MSI AM1I alaplap számos exkluzv új technológiával szerelve érkezik, beleértve az egy másodperces tuningolás lehetőségét biztosító OC Genie 4-et és a Command Center szoftvert is, amely egyesíti a hardver megfigyelés, tuning és vezérlés funkciókat. A példátlan számú rugalmasság és irányítás az amit egyedülállóan az MSI hardverkhez és szoftverekhez nyújtunk, ezzel is az alaplap konfigurálásának lehetőségét a felhasználóra bízzuk.

Az AMD Mantle úttörő a grafikus API-knál, ami azt ígéri, hogy átalakítja a világot a játék fejlesztések terén, elősegítve, hogy jobb, gyorsabb PC játékok jöjjenek létre. Az AMD legújabb technológiája, már a legújabb, legpopulárisabb PC-s játékoknál alkalmazott. Az MSI AM1I alaplap és az AMD grafika kombinálásával a grafikus kárta akár 45%-al magasabb grafikai teljesítmény növekedést érhez el.

Főbb jellemzők:

  • AMD Socket AM1 Athlon/Sempron processzor támogatás
  • Akár 6Gb/s adatátviteli sávszélesség
  • A BIOS és driverek legkönnyebb és leggyorsabb  frissítéséhez
  • AMD Mantle Ready, USB 3.0, SATA 6Gb/s, DirectX 11.2, 25W
  • Nagysebességű USB adatátvitel teljes támogatása
  • A BIOS egyszerű visszaállítására vagy frissítésére

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: