az-nzxt-bejelentette-manta-szamitogephazat/2016/01/26

AZ NZXT bejelentette Manta számítógépházát

2016. január 26. Kocsis Bence Gépház hírek

Az NZXT bejelentette legújabb számítógéphát, a Manta modellt, mellyel a mini-ITX konfigurációt építők számára biztosítanak kiváló minőséget, forradalmi dizájnt és kivételes folyadékhűtés támogatást. A Manta számítógépház az elegancia és az erő megtestesítője egyben, hisz a megfogó külső alatt egy acélváz található.  A kis méret ellenére bőséges hely áll rendelkezésre az alkatrészek számára, emellett a gyártó komoly hangsúlyt fordított a kábelrendezésre is.

A7,2 kg tömegű, 245 x 426 x 450 mm-es méretekkel rendelkező ház maximálisan 160 mm magas processzorhűtőt képes fogadni, a legnagyobb tápegység és grafikus kártya hossz pedig 363 mm. A ház hűtéséről elől 2 darab 120 mm-es és hátul egy darab 120 mm-es ventilátor gondoskodik. A hűtés természetesen bővíthető, hisz elől két darab 120 / 140 mm-es ventilátorhely, felül két darab 120/140 mm-es ventilátorhely, hátul pedig egy 120 mm-es ventilátorhely várja, hogy birtokba vegyük.

Már említettük a figyelemre méltó kompatibilitást, amit midi torony, vagy toronyház megirigyelhet. A fenti panelen 280 mm-es radiátor, elől 280 mm-es radiátor, hátul pedig 120 mm-es radiátor a maximálisan megengedett. Az elülső radiátor támogatás érdekessége, hogy mindkét oldalra szerelhetők ventilátorok, így a hűtési teljesítmény szinte határtalan. A ház olyan extrákkal rendelkezik, mint a beépített PWM HUB, a tápegység takarólemez és a hátlapi I/O panel világítás és ne feledkezzünk meg a porszűrőkről, melyek a ház tisztán tartását könnyítik meg.

manta_2

Az NZXT  Manta 3 darab 2,5"-os HDD-t, vagy SSD-t, illetve 2 darab 3,5"-os HDD-t képes fogadni, külső 5,25"-os meghajtóhely sajnos kimaradt. Az előlapi I/O panelen bekapcsoló gombot, mikrofon és fejhallgató csatlakozókat, valamint 2 darab USB 3.0 portot találunk.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GnhKu41st4M[/youtube]

. Az NZXT Manta 140 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül a boltok polcaira február közepétől.      

Írta: Kocsis Bence