bitfenix-pandora-mar-atx-formatumban-is/2015/11/21

BitFenix Pandora – Már ATX formátumban is!

2015. november 21. Kocsis Bence

A Bitfenix Pandora számítógépház nagy sikernek örvend megjelenése óta, mely eddig csak micro ATX és mini ITX kompatibilitással rendelkezett. A ház esztétikai megjelenésével és páratlan funkcionalitásával nyerte el a vásárlók kegyeit.Ennek eredményeképp a Bitfenix elkészítette a Pandora ATX változatát is, mely az eredeti dizájnt megtartva, de nagyobb alaplap kompatibilitással és belső térrel rendelkezik, így már azok is beszerezhetik, akik "nagyban" gondolkodnak.

A Pandora ATX első körben kizárólag fekete színben, Pandora ATX és Pandora ATX Core változatban érhető el. A normál változat fel van szerelve egy 2,8"-os LCD kijelzővel, amely lehetővé teszi egyedi dizájn kialakítását a beállítható ikonok segítségével. Ezt egy  drag-and-drop szoftver segítségével érhetjük el, ami kijelző és az alaplapi USB port közti kommunikációért felel.

A Pandora ATX házban egy előre telepített 140 mm-es első és egy ugyancsak gyárilag megtalálható hátsó 120 mm-es ventilátor végzi a levegő cseréjét. Emellett a ház széleskörű vízhűtés támogatással rendelkezik, hisz 120, 140, 280, vagy akár 360 mm-es radiátort is beszerelhetünk a házba. Ez elsősorban annak tudható be, hogy a 3,5"-os és 2,5"-os merevlemez támogatása figyelemre méltó, ugyanis ezek a hardverek nem a megszokott módon, az előlapi panellel 90 fokos szögben, azaz vízszintesen helyezhetők el, hanem az alaplapi tálcán, illetve a tápegység borításának alsó és felső felületén. Ennek eredményeképp érhető el, hogy elől egy 360 mm-es radiátor merevlemez kompatibilitási probléma nélkül beszerelhető legyen. Ez a HDD / SSD rögzítési kialakítás a grafikus kártyák beszerelhetőségére is jó hatással van hisz a maximálisan támogatott hossz 440 mm.

pandora_2

pandora_4

Ha egyedi vízhűtésben gondolkodunk, akkor az ehhez szükséges tartályokat, alkatrészeket könnyedén tudjuk rögzíteni, ha pedig a léghűtést preferáljuk, akkor is bőséges hely áll rendelkezésünkre, akár 160 mm magas hűtőborda is használható.

A kábelrendezés a gumiborítású nyílásoknak, és a hátra és alulra helyezett merevlemezeknek köszönhetően szinte tökéletes belsőt garantál, amit a plexi oldallap meg is követel.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?time_continue=110&v=5ESr4muMDHs[/youtube]

.

A ház előlapi panelján elég kellemes a felhozatal, hisz kapunk két darab USB 3.0 portot, két darab USB 2.0 portot, emellett találunk 3,5 mm-es Jack audió csatlakozókat és a bekapcsoló, valamint reset gomb is esztétikusan van elrendezve. pandora_3

 A Bitfenix Pandora ATX 110 eurós áron szerezhető be, míg a Core (LCD kijelző nélküli) változatért 100 eurót kérnek. A zárt oldalapos és plexi oldallapos modellek árában nincs differencia. További információkért látogass el a gyártó oldalára!

 

Írta: Kocsis Bence