boldog-szuletesnapot-ri/2014/09/04

Boldog születésnapot RI!

2014. szeptember 04. Gosztonyi Adorján

Elérkezett végre ez a nap is. Ma történt három évvel ezelőtt, hogy Beni kiposztolta az első bejegyzést az oldalon, ami az Assassin's Creed Brotherhood rendszerigénye volt. Rengeteg dolgon ment keresztül azóta az oldal, dizájnt váltottunk, elbúcsúztunk emberektől, újak érkeztek, hogy erősítsék kicsiny csapatunkat. De egy valami nem változott, a hangulat. Mindegyikünk ugyanazzal a régi lelkesedéssel szerkeszti Nektek, olvasóknak a híreket, szoftver és hardver teszteket. Az alábbiakban néhány kolléga személyes gondolatait, köszöntését olvashatjátok, fogadjátok Tőlük szeretettel és köszönjük Nektek, Olvasóknak az elmúlt három évet!

Beni:

Az oldalt három évvel ezelőtt hoztam létre abból a célból, hogy a PC-s játékok rendszerigényét kiposztoljam. Ezek a tervek láthatólag kinőtték magukat, amit legfőképp Ricsi barátomnak szeretnék megköszönni, aki bátorított a továbblépésben. Azóta - a rendszerigény vonalat is megtartva - számos játék és hardverteszt került ki az oldalra, így a rendszerigény "eléréséhez" szükséges hardvereket is be tudtuk mutatni. Az indulás óta több tucat gyártóval és jópár disztribútorral vettük fel a kapcsolatot, akik biztosították számunkra a hivatalos sajtóközleményeket és segítettek a hardvertesztek megvalósításában. Ezúton szeretném megköszönni a munkát minden szerkesztőnek, aki az oldalon a három év alatt dolgozott, azoknak is, akik már elköszöntek és az új szerkesztőknek is. Emellett az olvasóknak is jár a köszönet, akik a Facebookon és az oldalon is követtek minket és remélem az olvasók tábora a jövőben is hasonlóan szép számú lesz...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CqmIf20f9VM&list=UUAe_tOgIcZuPi5Nv2ki0dmA[/youtube]

.

MissRayman:

Ami a Rendszerigény.hu-nak már a harmadik születésnapja (szerencsés hármas), az nekem éppen a csatlakozásom időpontja. Bár nagy projektjeim még nincsenek, lelkesedésből és tervekből nincs hiány! Játékhíreket fogok fordítani nektek, illetve képviselem a lányokat ezen a férfias területen. Megpróbálom a lehető legjobbat kihozni a retro játékok és a női szemszög kombinációjából. Boldog születésnapot nekünk és köszönöm a kollégáknak a kedves fogadtatást!

Mathy:

Én már lassan másfél éve erősítem a RI táborát! Nagyon jól érzem magam ebben a társaságban, és hálát adok az égnek, hogy itt lehetek. Nagyon úgy külön projektet nem tudok kiemelni, inkább mások munkáját látva, hogy mennyire erőfeszítéssel dolgoznak, még van javulni valóm.

gyaloghuszar:

Hú, hát hosszasan mesélhetnék miket is éltem át eme szerkesztőség között, de azt kérték fogjam rövidre. A csatlakozásom pontos időpontjára megmondom őszintén nem emlékszem csak arra, hogy olyan 2012. november fele olvastam talán a felhívást és nekivágtam lesz, ami lesz és talán 2013 márciusában lettem tag. Firkálgattam próbáltam jól végezni a feladatot, de sosem volt egyszerű. Nah, de a legbüszkébb mire vagyok? Kiemelni nem tudnék semmit, de haladunk egy rögös úton. Jó dolog ez a kis csapat.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=YDsxJLRek5k&feature=youtu.be[/youtube]

.

FcbDavid:

A Rendszerigény számomra egy remek csapatot és egy kellemes kikapcsolódást jelent, hisz itt azzal foglalkozhatok és arról írhatok amit szeretek (gondolok itt játékok/hardverek tesztelésére). A csapatba én is úgy másfél éve kerültem és ennek az eltöltött másfél évnek egy napját se bántam meg és örülök, hogy itt lehetek. Boldog Születésnapot Rendszerigény!

Nosferr:

Az RI egyszerre jelent számomra kikapcsolódást és kihívást. Az elmúlt másfél éveben, mint észrevettétek én igyekeztem képviselni az RPG vonalat, volt lehetőségem különböző audio és mobil eszközöket tesztelni, persze ez mind nem jöhetett volna létre, ha Beni nem vesz a csapatba és Delmaster nem vesz rá az egyéb eszközökkel való foglalkozásra. Bár ez utóbbiakat később elhanyagoltam a játék kedvéért. Büszke leginkább arra vagyok, amiket együtt értünk el, hiszen a posztjaim csupán fogaskerekek egy növekedő "szervezetben". Köszönöm a támogatást mindannyiótoknak, Adminnak és Olvasónak egyaránt.

Bazskó:

Hogy mit is jelent számomra a Rendszerigény? Egy remek csapatot, a lehetőségek tárházát, ami nem kis mértékben segített nekem a céljaim eléréshez. Többek között, ha ez az oldal nem létezne, valószínűleg még most sem tudnám, hogy mi lenne számomra az ideális munka. A stábba még 2012 áprilisában nyertem felvételt, és még azóta is tevékenykedek a csapattal. Bekerülésem óta sok dologban volt részem, ezek alatt kisebb-nagyobb projekteket értek, és ebbe természetesen beletartozik a RIO magazin és a weblap dizájnjának teljes felújítása is, de ezeken kívül voltak még más projektek is, amiket most nem említenék meg. A kicsit több mint 2 évem alatt sok tesztet írtam, a legelső komolyabb tesztem pedig egy Sony Vaio laptop volt, bár ekkor még nagyon gyerekcipőben járt a cikkírói tudásom. Úgy érzem az évek alatt sokat fejlődtem, de még így is szoktam figyelmetlenség miatt téves információkat írni. Persze ezek később átszerkesztésre kerülnek. Mely tesztjeimre vagyok büszke? Itt három tesztet tudnék megemlíteni. Az ASUS GTX 760 és 760 Mini tesztre, az Audio-Technica ATH-M50 tesztre, illetve az MSI A88X Gaming alaplaptesztemre. Hogy miért pont ezek állnak közel a szívemhez? Itt próbáltam újításokat alkalmazni cikkírás közben. Lehet ez nektek, olvasóknak nem olyan könnyen tűnik fel, de nekem azok a kisebb változások, amiket alkalmaztam tetszettek, és úgy érzem, az ilyen kis dolgok segíti elő az én egyéni fejlődésemet, és az oldal fejlődését is. A legelső poszt az oldalon különösen fontos a számomra, ugyanis egy megszállott Assassin’sCreed rajongó vagyok, így gondolom érthető az, hogy nem volt még olyan rész a nagygépes változatok közül, amelyiket nem játszottam volna végig. Személyes kedvencem az első és a második rész. A többi részen már valahogy érezhető volt az erőltetett játékmenet. Ugyan kisebb-nagyobb változások történtek a játékban, de olyan, ami a játékmechanikát változtatta volna meg, sajnos nem. Az Unity pont emiatt érdekes a számomra, ugyanis a mechanikában is történt kisebb változás, illetve a számomra már régóta hiányolt Co-op lehetősége is bekerült a játékba. A léc magasan van, és remélem, nem fogok benne csalódni. Visszatérve az oldalra, örülök, hogy már több mint két éve részese lehetek egy oldal fejlődésének, annak pedig különösen örülök, hogy három évesek leszünk. A csapatunk legtöbb tagja nagyon sok mindent tett már az oldalért, így ha bárkinek is búcsúznia kéne, nehéz lenne elviselni, hiszen ez a légkör, ami kialakult, már nem csupán baráti, hanem családias hangulattal rendelkezik, amiben minden egyes szerkesztőnknek megvan a kulcsfontosságú szerepe. Én ezzel a kis irománnyal kívánok további sok sikert kollégáimnak, az oldalnak, és persze magamnak is. Boldog születésnapot Rendszerigény!

rendszeri

Írta: Gosztonyi Adorján