clustertruck-ha-kell-egy-kis-kikapcsolodas/2016/09/24

ClusterTruck - Ha kell egy kis kikapcsolódás

2016. szeptember 24. Kocsis Bence

Manapság mindenki megőrül egy új FIFA, Need for Speed, Call of Duty, vagy Battlefield cím megjelenésekor, de sokan vannak, akiket nem a legmenőbb játékok, multiplayer csaták vonzzanak a számítógép elé, hanem csak néhány órás kikapcsolódásra vágynak. A napokban kezünkbe került egy játék, melyet a LandFall Games fejlesztett és a tinyBuild adott ki (tehát egy független, Indie játékról beszélhetünk) ClusterTruck néven.

A ClusterTruck esetében nem kell egy komoly történettel ellátott mindössze arról van szó, hogy egyes pályákat kamionról-kamionra ugrálva kell teljesítenünk. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint ahogy elsőre hangzik. A kamionok javarészt egymástól függetlenül, rendszertelenül közlekednek és nem is olyan egyszerű egyik járműről a másikra átugrani. Még inkább bonyolítja a helyzetet, hogy a kamion karaván útjába számos akadályt gördítettek a készítők.

[caption id="attachment_69396" align="aligncenter" width="610"]clustertruck_02 Közeledik a baj![/caption]

A játékban "világokat" kell teljesítenünk, egy-egy világ 10 pályát tartalmaz. Mondanom sem kell, hogy minden pálya egyre nehezebb és nehezebb. Van ahol csak a kamionok utánfutóján kell brillíroznunk, az a cél, hogy le ne essünk. Aztán pályáról pályára egyre nehezebb feladatunk lesz, hisz először csak egy hegyomlás, vagy szakadék nehezíti meg a dolgunkat, majd jönnek a robbanások és mesterséges akadályok.

[caption id="attachment_69397" align="aligncenter" width="610"]world3 Célegyenesben a jég birodalmában...[/caption]

Az aktuális pályán a kamionok mozgása nem változik, így ha már sokadszorra megyünk neki az adott szakadnak, megtanuljuk, hogy melyik az az útvonal, amelyen a pálya sikeresen teljesíthető, de ezt persze csak kimondva hangzik könnyen.

[caption id="attachment_69398" align="aligncenter" width="610"]sivatag Mikor dől ránk a szikla?[/caption]

A játékban nem csak az számít, hogy bármelyik kamion platóján maradva érjük el a cél kaput, hanem érdemes az aktuális pályát minél gyorsabban teljesíteni. Az időért és az extra mozdulatokért bónusz pontokat kapunk amellyel képességeinket turbózhatjuk fel. Így lehetőségünk van pl. dupla ugrás kivitelezésére, teleportálhatunk, megállíthatjuk a forgalmat, használhatunk időlassítást, vagy meg is csáklyázhatjuk a tőlük távol lévő kamionokat, melyeket egyébként ugorva biztosan nem érnénk el.

[caption id="attachment_69395" align="aligncenter" width="610"]abilitas Fejleszthetjük képességeinket...[/caption]

A játékba a készítők integráltak egy pályaszerkesztőt is, így kedvünk szerint készíthetünk saját mapokat. Elhelyezhetünk tereptárgyakat, kamionokat, mesterséges és természetes akadályokat is.

editor2

Amikor valaki a ClusterTruck beszerzésén gondolkodik ne egy hatalmas történettel ellátott, gépeket megizzasztó grafikával ellátott játékra várjon, hanem egy ritmusérzéket, memóriát, higgadtságot igénylő játékra, mely kikapcsolódásra, a hétköznapokból való kizökkenésre tökéletesen alkalmas. A ClusterTruck szeptember 27-től lesz elérhető, akciós, 11,99 eurós áron Steamen keresztül. Ami a hardverkövetelményt illeti, barátságos a helyzet, hisz Windows 7 operációs rendszer, 4 GB memória, 2 Ghz-es processzor és DirectX 9.0 kompatibilis grafikus kártya a feltétel....

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7NcebM92yak[/youtube]

Írta: Kocsis Bence