erkezik-a-silverstone-grandia-gd09-htpc-szamitogephaz/2014/05/13

Érkezik a SilverStone Grandia GD09 HTPC számítógépház

2014. május 13. Kocsis Bence

A SilverStone a mai napon bemutatta Grandia GD09 számítógépházát, mely a HTPC számítógépházak évtizedes tervezési és gyártási tapasztalataira támaszkodik annak érdekében hogy a PC tulajdonosok minden elvárásának megfeleljen. Külsőleg a Micro ATX alapú GD04 és GD05 házakhoz hasonló Grandia GD09 olyan belső kialakítást kapott, hogy képes legyen fogadni a legfontosabb szabvány méretű alkatrészeket, beleértve a széles kialakítású ATX alaplapokat, mint a ROG vagy más játék-központú modellek. Minden meghajtó keretet úgy terveztek, hogy maximális rugalmasság legyen elérhető a konfiguráció építése során. A GD09 egy vonzó, felhasználóbarát HTPC méretű számítógépház. A hűtésről a megfelelő mennyiségű szellőző és ventilátorhely gondoskodik, emellett a karbantartás a cserélhető porszűrőknek köszönhetően nagyon egyszerű. 358 mm-es mélységének köszönhetően nemcsak számítógépasztalon, de még a televízió alatt is könnyedén elfér. A GD09 támogatja a 310 mm hosszúságú, teljes profilmagasságú videókártyákat, így akár egy Gamer konfigurációt is beépíthetünk.

gd09-front gd09-back

A 4,2 kg tömegű, 440 x 170 x 358 mm-es méretekkel rendelkező GD09 elülső panelján két darab USB 3.0 csatlakozót, egy audió kimenetet és mikrofon csatlakozót találunk. A ház tartalmaz egy előre beszerelt 120 mm-es, 900 RPM fordulatszámon működő ventilátort, mely 18 dBA zajszintjével halkan teszi a dolgát. Fentebb említettük egy Gamer konfiguráció lehetőségét, így a processzor hűtőből sem kell a gyári hűtést meghagynunk. Lehetőség van egy 138 mm-es magasságú toronyhűtő beszerelésére is, mely alatt a klasszikus 92 mm-es ventilátorral ellátott megoldások bőven beférnek.

gd09-34back-inside-left

A SilverStone Grandia GD09 május 21-től lesz elérhető 80,5 dolláros ajánlott fogyasztói áron. Specifikációkért látogass el a gyártó oldalára.

 

Írta: Kocsis Bence