fem-es-elegancia-hyperx-cloud-ii-headset-teszt/2017/03/18

Fém és elegancia – HyperX Cloud II Headset teszt

2017. március 18. Ficsor Tamás Hangeszközök

A legtöbb ember inkább a jó minőségű RAM moduljai miatt ismeri a Kingston márkát. A Kaliforniában alapított gyártó portfóliójába tartoznak még SSD-k, USB adattárolók és memória kártyák is. A magasabb teljesítményű adattárolóknak viszont kellett egy hatásos elnevezés, aminek hallatán elismerően néz a termékre, ez lett a HyperX. Napjainkra már szinte egy új, másik márkának tűnik, de nem szabad elfelejteni, hogy a Kingston almárkájáról van szó. Viszont a nagy teljesítményű és dizájnos RAM moduljai és adattárolói mellett perifériákat is tálunk a kínálatban. Először 2014-ben láthattunk a márkától a tőle szokatlan területre lépő terméket. A gyártó QPad-el közös erővel hozták létre a Cloud gaming headset, ami hatalmas sikert aratott. Nálunk viszont annak a következő lépcsője a Cloud II járt.

Csomagolás:

A fejhallgató ára mellett a doboz súlyáról is elmondható, hogy nem hétköznapi fejhallgatót rejt a belseje. A külső „héjon” különféle képek ábrázolják a termékeket és mellette elolvashatunk minden pénztárca csalogató információt. A külső doboz lehúzása után egy díszdoboz kerül elénk, ami a mi esetünkben Gun Metal színű, mivel maga a fejhallgató is ilyen színösszeállítást kapott.

IMG_20170210_134411

A doboz előlapját eltávolítva azonnal megcsap minket a minőség illata. A fejhallgató és annak tartozékai minden irányból puha szivacs védelmet kaptak. A csomagolás nagyon hasonlít a Cloud I-hez azzal a nagy különbséggel, hogy itt semmit sem csomagoltak be külön pluszba. A fejhallgató mellett találunk egy puha hord táskát, szövetborítású fülpárnákat, repülőgépeken használható átalakítót, vezérlőt, mikrofont és természetesen a szokásos papírokat.

Külső:

Miután kibontottuk ezt a nagyszerű pakkot vegyük szemügyre magát az eszközt. A Cloud II formailag ugyan az, mint a Cloud. A különbség a színösszeállításokban rejlik. A Cloud II a Gun Metal mellett még Red színben is kapható. Ezek a színek a fémkereten, a fémlapon lévő logón és a fejpárnát tartó varrásokon jelennek meg.

IMG_20170210_135002

A Cloud II egy rettentően masszív fejhallgató, ami főként a 2 mm vastag szálcsiszolt fémkeretnek köszönhető. Ez tartja az ovális hangszórókat, amik jó minőségű selymes tapintású matt fekete színű műanyag házakat kaptak. Ezek oldalain találunk formában megegyező szintén szálcsiszolt fém lapot, melyre a gyártó logója lett festve.

Az 53 mm-es neodynium mágnes hangszórók körül gyárilag jó minőségű műbőr vagy bőr bevonatú memória habszivacsok vannak helyezve, de ez lecserélhető egy erősebb szövet borításúra. A fejtetönkhöz is műbőr vagy bőr bevonatú memória habszivacs nyomódik. A fejrész tetején is műbőr vagy bőr anyagot találunk, de már egy erősebb fajtát. Erre van ráhímezve magának a gyártónak a neve. A fejrész körül pedig színben megegyező varrásokat láthatunk.

A mikrofon levehető, rugalmassága miatt pedig nagy mértékben testre szabható, így biztos, hogy eléri a szánkat. A mikrofon szivacs borítást kapott ezzel is elősegítve a zajcsökkentést.

IMG_20170210_134847

A baloldali hangszóróból 1 m hosszú fekete szövet borítású kábel indul el, mely aranyozott 3,5”-os 4 pólusú Jack csatlakozóban végződik. Ez ideális laptop-hoz, PS és Xbox konzolokhoz és természetesen telefonokhoz. PC-hez való csatlakozás egy 2 m hosszú szintén fekete szövet borítású kábellel történik, melynek elején található egy vezérlő, a végén pedig egy nem aranyozott USB. Értelemszerűen a vezérlőbe kell csatlakoztatni a 3,5 mm-es Jack dugót az USB-t pedig a gépbe. A vezérlőben található a fejhallgató hangkártyája, mellyel virtuális 7.1-es hangzást kapcsolhatunk egy gombnyomásra. A vezérlőn találunk a hangerőnek és a mikrofonnak is egy-egy +,- gombot, valamint oldalra egy némító gombot helyeztek. A középen található 7.1-es feliratú gombbal lehet aktiválni a virtuális térhangzást. Ilyenkor a HyperX felirattal együtt pirosan kezd el világítani, de az utóbbi folyamatosan fénylik.

Specifikációk:

Hangszóró:

Mikrofon:

  • Érzékenység: 98 ± 3 dB;
  • Frekvenciaátvitel: 15 Hz- 20 kHz;
  • Impedancia: 60 Ohm;
  • Teljesítmény: 150 mW;
  • Hossza: 150 mm;
  • Érzékenysége: -39 ± 3 dB;
  • Frekvenciaátvitel: 50 Hz – 18 kHz;
  • Impedancia: 2,2 kOhm;
-

Tapasztalok, vélemény:

Számomra nagyon bejött a HyperX fejhallgatója. Masszív, nem nyiklik nyaklik minden irányba. Nincs felesleges „extrája”, mint a kihajtható hangszórók. A fém keret miatt nagyon erős ezért nem is aggódom azért, ha véletlenül le esne. Maga a fejhallgató 320 grammot nyom, de ez egyáltalán nem érződik a viselésénél. Nagyon kényelmes, több órányi játékidő után sem érzek semmiféle kellemetlen érzést. Talán a bőr vagy műbőr fülpárnáknál azt, hogy néha felkell emelni a fejemről, hogy levegőhöz jussanak a füleim.

IMG_20170210_134727

A gyárilag szerelt fülpárnákkal a fejhallgató szigetelése nagyon jó, így nyugodtan hallgathatjuk a zenéket, filmeket úgy, hogy közben alszik valaki a közelben. A mikrofon tisztán adja vissza az ember hangját, az aktív zajszűrő miatt csak minimális háttérzaj hallható a másik oldalon. A fejhallgató hangzása nagyon dinamikus. Játékokban nagyon jól visszaadja az ellenfél trappolásának az irányát. A 7.1-es gomb bekapcsolásával érezhetően megnő hangtér, de ez csak virtuálisan van reprezentálva. A Kingston úgy lőtte be a hangkártya beállításait, hogy az mindenkinek élvezhető legyen, de ezek nem testre szabhatók. Viszont így is nagyon élvezhető a térhangzást támogató filmeknél és játékoknál.

IMG_20170210_135115

A kábelekkel kapcsolatban annyi a negatívum, hogy míg a Cloud I-nél tartozék volt egy Jack-es hosszabító, addig a Cloud II-nél ez kimaradt. Ez akkor jelent problémát, ha például TV-t szeretnénk nézni ezzel a fejessel. Az 1 méteres kábel rövid, az USB-re alakító hosszabítóval pedig nem működik a dolog. Illetve még a vezérlővel van annyi kifogásolni valóm, hogy a felirat állandóan világít.

A HyperX Cloud II Pro Gaming Headset 30.000 forint körül vásárolható meg.

HyperX-logo

[youtube]https://youtu.be/ey3lq-XCALQ[/youtube]

Írta: Ficsor Tamás

Hasonló bejegyzések: