fifa-15-demo-kiprobaltuk/2014/09/10

FIFA 15 demó - kipróbáltuk

2014. szeptember 10. Kocsis Bence PC

Nagyon vártuk a tegnapi estét, hisz megérkezett a FIFA 15 kipróbálható verziója. A készítők soha nem látott FIFA grafikát és mozgásokat ígértek, aminek mi természetesen utánajártunk. A kipróbálható verzióban összesen 8 csapat közül választhatunk, melyek a Manchester City, Liverpool, Chelsea, Borussia Dortmund, FC Barcelona, Napoli, Boca Juniors, Paris Saint Germain, a helyszín pedig az Anfield Road. Egy 4 perces félidő lejátszására van lehetőségünk, az időt nem változtathatjuk, viszont lehetőségünk van az időjárás és a napszak, valamint a nehézség változtatására, így akár havas pályán is küzdhetünk a három pontért.

snow

A játék grafikája az Ignite Engine eredményeképp gyönyörű lett. A játékosok meze valósan gyűrődik, a gyep közeli nézetben igazi fűszálakból áll, a nézőtér pedig végre él. A gyepről még fontos elmondani, hogy egy nagyobb lövés után repkednek a fűszálak, egy elcsúszásnál pedig a gyepszőnyeg átfordul a fényesebb, vagy sötétebb oldalára. A játékosok több mint 600 érzelmi reakciót képesek kimutatni, új mozdulatok, mozdulatsorok kerültek a játékba, így igazából már csak focizni kellene megtanulni, amit azért a következő videót elnézve még gyakorolni kell, hisz új mozdulatok, nagyobb szabadság vár majd ránk.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BXwBpsKu9kM&feature=youtu.be[/youtube]

Mikor az EA kiadta a játék hivatalos rendszerigényét, sokan elmosolyodtak, hisz a FIFA sorozat sosem a magas gépigényéről volt híres, azonban az Ignite Engine névre hallgató grafikai motor valóban komoly terhet pakolt a konfigurációkra így viszonylag izmos gép kell még az alacsony grafikai beállításokhoz is. Már az alacsony grafikához is 4 magos Core 2-es az ajánlott, míg a magas részletesség 4 magos Core i processzort kíván. Videókártyából legalább egy Radeon HD 5770, vagy hasonló teljesítményű modell szükségeltetik. Összehasonlítva a FIFA 14-el, ahol egy alacsonyabb órajelű kétmagos processzor, 2 GB memória és egy közepes directX 9.0c kompatibilis grafikus kártya kellett, azért elég komoly változás.Sok helyen olvastuk a mikroszaggatás problémát (nem alacsony az FPS, mégis akadozik a játék).  Akinek mikroszaggatása van, az a grafikai beállítások menüjében kikapcsolhatja az asztali Aero felületet, ami a fórumokon olvasottak alapján többnyire hatásos. Az FPS számot is érdemes 60-ra korlátozni, ami stabilabb, folyamatosabb futást eredményezhet.

graf

A FIFA 15 szeptember 23-án érkezik PC-re, addig is töltsétek le Originről a 2,5 GB-os demót és gyakoroljatok! Aki bizonytalan a konfigurációja képességeiben, mindenképp próbálja ki, nehogy a játék megvásárlása után érje a csalódás...

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: