fifa-17-pc-ultimate-team-hogy-szerezzunk-legalisan-coin-t/2017/01/20

FIFA 17 (PC) - Ultimate Team - Hogy szerezzünk legálisan Coin-t

2017. január 20. Kocsis Bence PC hírek

Az Ultimate Team népszerű játékmódja a FIFA sorozatnak. Ebben a játékmódban nincsenek klubok, bajnokságok, a feladat az, hogy a lehetőségeinkhez mérten a legjobb csapatot vásároljuk össze kártyákból. Ezeket a kártyákat pakkokból nyitva, vagy piacon vásárolva érhetjük el, de ezért komoly összegeket kell kifizetnünk. És itt még nincs vége. Ha egy játékost megszereztünk, akkor nem dőlhetünk hátra, hisz kedvencünk meccs közben elfárad, meccsről meccsre alacsonyabb a fizikai állóképessége, emellett meg is sérülhet, de a szerződése is mérkőzésszámhoz között. Ehhez viszont újabb kártyák kellenek, melyekkel a fizikumot tudjuk növelni, illetve a sérülést "megszűntetni". A mérkőzéseket sorra játszva azonban rádöbbenünk, hogy az a coin mennyiség, amit összeszedünk nem elegendő újabb játékosok igazolására (vásárlására), de néha még arra sem, hogy kondiban tartsuk csapatunkat és a szerződéseket is menedzseljük. Persze van lehetőség FIFA pontok vásárlására, de ez elég húzós összeg. Pl 2200 FIFA pontot nagyjából 6000 forintért tudunk megvásárolni, amiből úgynevezett pakkokat nyitva játékosokhoz, edzőkhöz, és egyéb kártyákhoz juthatunk. Akinek nincs erre pénze, annak most néhány tanáccsal szolgálunk, mégis hogy jusson plusz coin-hoz.

fifa_fut_17_01

A piacon (PC) napi szinten 3-400 ezer eladó kártya van, amiben rengeteg játékos, edző, csapat fenntartására használható kártya, mez, logó, stadion és egyén tartalom található. Ennek eredményeképp kereskedésbe foghatunk plusz coin megszerzése reményében. Azonban ezzel vigyázni kell, hisz ha megveszünk egy játékost, akkor nem biztos, hogy ugyanabban az árban, vagy akár drágábban is el tudjuk adni. Pl. ha megveszünk egy játékost 10000 coin-ért, akkor azt drágábban kell eladnunk, hogy visszakapjuk pénzünket. Miért is? Minden eladásból 5% az EA kasszájába vándorol, így ezzel is kalkulálni kell. Ha pl. megvettünk egy játékost 10 ezer coin-ért és ezt ugyanebben az értékben eladjuk, máris buktunk 500 coint, azaz az eladásból befolyt összeg 5%-át. Így a játékost legalább 10600 coinért kell eladnunk, hogy ne bukjunk rajta. Persze ki lehet fogni olcsó játékosokat  - ugyanis sokan minimum kezdő áron teszik fel megunt focistáikat - de ezeket ki kell fogni.

fifa_fut_17_03

Akinek van napi egy-másfél órája, könnyedén kereshet 5-10-15 ezer coin-t a következő módszerrel. (Nekünk ez bevált). Nem a játékosokra kell koncentrálni, hanem a csapatok mezére, különös tekintettel a jól menő mezekre. Ez azt jelenti, hogy az angol bajnokságból az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool, a Manchester City és a Manchester United, a német bajnokságból a Dormund és a Bayern München, a francia bajnokságból a PSG, az olaszból az Inter, Juventus és Milan, valamint a spanyol bajnokságból a Barcelona és Real Madrid mezeire. Itt főként az első számú mezekre gondolok, de pl. a Manchester United esetében mindhárom mez jól megy.

fifa_fut_17_04

A cél az, hogy a mezeket olcsón vegyük és  profittal adjuk el. Minden mezt a felsoroltak közöl minimum 500 coin-ért el lehet adni, de egyes mezek 1000, vagy akár 3000 coinért (Manchester United első számú, vörös meze) is elmennek. A piacon tehát szűrjünk árak szerint és 150, 200, 250 coinért licitáljunk a mezekre típustól függően. 30 licitből napszaktól függően 10-15-20 be szokott jönni, így ezekkel már lehet is kereskedni.

Egy 150 coinért vásárolt Chelsea első számú mez felkerül 650 coinért a piacra, amivel jókora haszonra lehetünk szert még a levonás után is. Persze ezek aprócska hasznok, de ha egy nap eladunk 15-20 mezt, akkor nem kell minden, meccsből befolyt coin-t a csapat fenntartására fordítani, hanem igazolni is tudunk.

A fent leírtak segítséget nyújtanak a FUT-ban való kényelmes boldogulásra, de ha egy Neymar, Messi, vagy Ronaldo után vágyakozunk, akkor természetesen FIFA pontok, sok csomag kinyitása és iszonyat nagy szerencse kell...

Írta: Kocsis Bence