geforce-gtx-1080-ti-partner-ujdonsagok/2017/03/20

Geforce GTX 1080 Ti - Partner újdonságok

2017. március 20. Kocsis Bence Videokártya hírek

Bár az NVIDIA már piacra dobta Geforce GTX 1080 Ti Founder's Edition Grafikus kártyáját és a partnerek által "átcímkézett" változatok már megvásárolhatók, az egyedi hűtéssel ellátott, tuningolt modellek érkezésére még április közepéig, végéig várni kell. Áprilisban már minden bizonnyal minden tiszta lesz, de jelenleg az a helyzet, hogy a gyártók által beállított gyári órajeleket titokban tartják - minden bizonnyal egymás órajeleit szerenék néhány Mhz-el űberelni - , így pontos specifikációk nem állnak rendelkezésre. Persze képekből nincs hiány, hisz egyre több modellről jelennek meg fotók az interneten, amikből a leendő vásárlók szemezgethetnek.

Az MSI GTX 1080 Ti Gaming X modell például a Twin Frozr VI hűtési megoldással érkezik, ami 2,5 slot helyet foglal el a számítógépházban. A dizájn az MSI-től megszokott és azt is lehetett borítékolni, hogy a 6+8 pin PCIe tápcsatlakozó helyett 8+8 pin-t látunk majd. Újdonság a Geforce GTX logó a kártya oldalán, ami az MSI logója mellett kapott helyet. Emellett a kimeneti panelen látható egy DVI port is.

msi_1080ti

A Colorful egyenlőre a nagyközönség felé névtelen GTX 1080 Ti-je egy nagyon érdekes megoldás, ugyanis a napjaunkban egyre népszerűbb LED világításon túllépve a gyártó egy LED kijelzőt szemléltet egy renderképen. Sok minden nem derül ki a kártyáról, mindössze a három ventilátor és a hátlap látszik. Visszatérve a LED kijelzőre, a GPU órajel mellett, a GTX 1080 Ti feliratot és minden bizonnyal a GPU terheltséget olvashatjuk le. Véleményünk szerint a vélhetően mellékelt (letölthető) szoftver majd lehetőséget ad GPU hőmérséklet, ventilátor fordulatszám és egyéb információk kijelzésére is.

colorful

Képek bukkantak fel a Gigabyte GTX 1080 Ti Aorus Extreme Edition modellről is. A három slotos Windforce hűtésen 3 ventilátor kapott helyet és természetesen a LED világítás sem maradhatott le. Ezen felül a hátlapi panellel átellenes oldalon elhelyezésre került egy extra HDMI port (VR-link) is. (I / O: 2x HDMI, 2x DisplayPort, 1x DVI). A rendelkezésre álló képeken a PCIe csatlakozók nem látszanak, de minden bizonnyal ebben az esetben is 8+8 lesz a jellemző. Az órajelekről nincs információ, de vélhetően az egyik legmagasabb órajellel rendelkező modell lesz az egyedi hűtéses kártyák között. A megjelenése április közepére várható.

auros

 

Írta: Kocsis Bence