genius-ns-6015-vezetek-nelkuli-eger-jart-nalunk/2014/08/25

Genius NS-6015 vezeték nélküli egér járt nálunk

2014. augusztus 25. Kocsis Bence

A Genius főfépp számítógépes perifériák gyártásával foglalkozó vállalat, melynek kiváló minőségű egereit, billentyűzeteit és számítógépes hangrendszereit már nálunk is megismerhettétek. Mai tesztünkben egy vezeték nélküli, akkumulátorral és elemmel is egyaránt műküdő kétkezes egeret, az NS-6015-öt mutatjuik be.

A Genius NS-6015 egy szimmetrikus vezeték nélküli egér, így azt jobb és balkezesek is mindenféle hátrány nélkül használhatják. Az egér tökéletes szimmetriáját csak a Genius feliratú felső elem töri meg (erre a későbbiekben kitérünk). Az egér gombjai a már megszokottnak számító módon egy elemből lettek kialakítva a görgőnél kialakított bevágással. Bár a görgő nem kapott gumiborítást, ennek ellenére nagyon könnyedén forgatható és a használat közben nem kattog.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

Maga az egér három színben érhető el. Az egér felső és alsó és felső része minden esetben fekete, míg az oldalsó rész lehet piros, sötétkék és égszínkék. Az oldalsó színes elemek matt festést kaptak, ami nagyon jól mutat, jobban, mint a csillogó fényes felület. Az NS-6015 kéztámaszt is kapott, így nem kell az egeret markolni ahhoz, hogy kezünk ne érjen az asztalhoz, egérpadhoz, a hüvelyk és kisujjunk helye megvan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

Az akkumulátor, vagy elem cseréje nem a megszokott módon történik, hisz az egér felső részét elcsúsztatva tudjuk az elem nyílását elérni. Még egy érdekesség, hogy a receivert is elrejthetjük ebbe a nyílásba, így ha azt eltávolítjuk az USB csatlakozóból, akkor nincs arra esély, hogy elveszítsük azt. Ez az elhúzható, lepattintható felsőrész semmilyen hatással nincs az egér fogására, használhatóságára.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

Az NS-6015 tehát tartós elemmel és akkumulátorral is egyaránt használható. A gyártótól származó információk alapján egy jobb minőségű tartós elemmel akár 10 hónapig is ki lehet húzni, ami elég komoly számadat.

Számunkra egy meglepő és egy érdekes megoldás az egér alján elhelyezett bekapcsológomb használata. Ha az egeret már nem használjuk normál esetben az akkumulátor, vagy elem kímélése érdekében ez egeret lekapcsoljuk. De mi van, ha elfelejtjük? Ha az egér be van kapcsolva, akkor a receivert nem tudjuk a helyére tenni, hisz a bekapcsolt állapot miatt egy pecek elállja a helyét, figyelmeztetve arra, hogy az egér éppen be van kapcsolva.

Az NS-6015 egy 1000 DPI-s optikai érzékelővel van ellátva, ami tökéletesen alkalmassá teszi a mindennapi feladatok ellátásához. A 2,4 Ghz-es kétirányú működési frekvencia csökkenti az interferenciát, így az egérrel leírt mozdulatokat pontosan kapjuk vissza a monitoron, még nagy, akár 10 méteres távolságból is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Genius NS-6015 egy kimondottan kényelmes megoldás arra az esetre, ha nincs lehetőség vezetékes egeret használni. A közel 10 m-es hatótávja lehetőséget nyújt arra, hogy távolról vezéreljük akár az asztali, akár a hordozható számítógépeket. A Genius NS-6015 AA és AAA kompatibilis, így az energiaforrás szempontjából szabad kezet kapunk. A Genius NS-6015 egeret 3 színben 2800 forint körüli áron szerezhetjük be.

history_of_the_genius_logo2

Írta: Kocsis Bence