ilyen-volt-a-playit-budapest-2017-tavasz/2017/05/20

Ilyen volt a PlayIT - Budapest [2017 tavasz]

2017. május 20. Tóth Ádám Rendezvények

Magazinunk fő témái közé tartozik a hardver, továbbá a játékok, mindenféle technológiai megoldások, hírek, tehát legkevésbé rendezvények, ezért ezen cikkünk kicsit rendhagyó lesz, de egy tech magazin hogyan is hagyhatna ki egy olyan rendezvényt a palettájából, mint a PlayIT. A PlayIT-re a Meex jóvoltából sajtóként sikerült kijutnunk, a lehető legtöbb standot pedig szemügyre is vettük, de nem is kell részletezni, hogy miért kifejezetten a hardveres standok álltak közel a szívünkhez, miért arra helyeztünk nagyobb hangsúlyt.

Az összes standról írni ugyan nem fogunk, de ez a cikk talán nem is a standok jellemzéséről fog szólni, hanem magáról a rendezvényről, olyan embereknek, akik nem járnak ki sűrűn, nem tudják, hogy igazából miről is szól egy ilyen rendezvény.

A PlayIT mindenféle – ahogy a nevében is benne van – IT eszközökkel és azzal kapcsolatos műsorokkal préselt rendezvény. Legfőbb témájuk az új technológiák, játékok bemutatása és azok kipróbálásának biztosítása, legalább is a kezdetek kezdetén erről szólt a rendezvény. Ez mára már változott. Ma már inkább eSport versenyekről és a YouTube videósoknak műsoráról szól, tehát érthető, hogy a videósoknak saját aláírási zónájuk van. Ettől függetlenül természetesen található egy csomó érdekesség a hardver szerelmeseinek, mégis a rendezvény mára leginkább a YouTube videósokról és az eSport versenyekről szól, mellyel sok gond nincs, csak aki a hardverek miatt megy ki, kicsit csalódni fog, hiszen nem azon van a fő súly. Aggodalomra azonban semmi ok nincs, hiszen a rendezvényen található számtalan érdekes stand, melyeket itt meg is neveznék és egy picit írnék is róla hamarosan.

Az előadások fantasztikusak, hiszen a kedvenc videósaink vannak a színpadon, játszanak, beszélnek, láthatjuk őket, mint egy koncerten és remek felkészültséggel egy érdekes, szórakoztató műsorral szolgálnak nekünk. Kedvenceink számtalan hasznos dolgot mutatnak be nekünk, köztük a Windows 10 biztonságával kapcsolatos hasznos praktikákat, és számtalan érdekes újdonságot.

Az eSport versenyek igencsak izgalmasak, bátran jelentkezhetünk azokra, akár meg is nyerhetjük, ha kellően ügyesek vagyunk, és egy remek élménnyel gazdagodhatunk meg.  Esporttal kapcsolatosan nem csak egy stand volt, hanem kapásból hármat számoltam, mindegyiken különböző játékkal játszottak, tehát biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálta azt a játékot, amiben igazán jó.

És akkor kezdődjék a standok bemutatása, igazán fő, érdekes, hardverközpontú standokat említenék meg, hiszen ez picit szubjektív is, mert személy szerint engem főként a hardveres témában érdekeltek a standok.

A számomra az egyik favorit a Microsoft standja volt, ahol a szerkesztőségünkből bazsko kollega is volt, és azt kell mondjam, hogy baromi érdekes egy stand volt. Okosan volt megszervezve, felépítve, az egész stand interaktívan mutatta be az új technológiájukat. Mikor odamentem, a kezembe nyomtak egy kis lapot, ahol pontokat kellett náluk gyűjteni. Négy pontot lehetett gyűjteni és természetesen az ajándékokért meg is kellet szerezni mindet, mely igencsak szépen felvázolta a fő újításokat a Windows 10-ben. Egyik pontszerzési lehetőség volt az, mikor rajzolni kellett az érintő kijelzős laptopokon, amihez egy ceruza is járt és akár szépet, akár valami hieroglifát firkantottunk oda, kaptunk egy pontot. Következő állomás a 3D tervező részleg volt, ahol valamit, amit csak szeretnénk, tervezni kellett, ezen technológiát is kipróbálhattuk, kellően bemutatta, ezért is kaptunk egy pontot. Az egyik legérdekesebb megálló volt az, ahol szimplán játszanunk kellett, ez azt prezentálta, hogy a Windows 10 játéktámogatása milyen szinten magas lett, mennyire remekül futnak rajta a játékok, ezt prezentálták a Forza 6-tal és további játékokkal, de főként Forzával játszott mindenki, természetesen ezért is kaptunk pontot. Az utolsó megálló volt egy kérdőív, ahol egyszerűen a számítógépezési szokásainkról és Windows használatunkról kellett pár anonim választ adni, melyet véleményem szerint majd felhasználnak arra, hogy sokkal komfortosabb legyen mindenki számára a Windows. Ennél a standnál továbbiakban lehetett VR-ral játszani, vagy akár leülni egy tv elé páran és Forza Horizonozni, nagyon barátságosan, otthonosan volt berendezve, engem nagyon megfogott. Természetesen mindenkit érdekel, hogy mi volt az ajándék. Mikor végeztünk a pontoknál, akkor lehetett választani egy XBOX-os nyakba akasztó, egy Windows-os karkötő és egy kulcstartó között, mely egy igazán szép gesztus volt.

18238479_1310699108980003_5113684968807697711_o

 

Következő stand, mely igazán megfogott az pedig az Asus-nak a ROG, azaz a Republic of Gamers standja volt, ahol különböző alaplapok, moddingolt gépek voltak kiállítva, az egész stand fantasztikusan nézett ki, nekem nagyon tetszett, a hardver szerelmesei biztosan csorgatták a nyálukat rá, hiszen a csúcs alaplapjaik voltak kiállítva és pár darab szép moddingolt számítógép, de az sem elhanyagolható, hogy ott is játékokkal szolgáltak nekünk, igencsak izmos gépekkel, ki lehetett próbálni számtalan játékot náluk.

IMG_0159

 

A harmadik stand, amit megemlítenék az a Cooler Master standja volt, itt nem főként a saját termékeiket mutatták be, hanem számtalan baromi érdekes moddingolt számítógépet, ahonnan a hardver szerelmeseit kirobbantani lehetetlen, hiszen számtalan gyönyörű, igényes számítógépeket láthattunk, melyről sokat írni nem lehet, de képeket készítettem, szerintem fantasztikusak.

IMG_0168

További képeket Facebook oldalunkon lehet megtekinteni, itt!

A rendezvény látogatását egyik partnerünk támogatta egy-két eszközzel, mely sokat segített pár videó anyag elkészítésében, illetve fotók készítésében, mely nem más, mint a MagnaDigital, melyet ezúton is köszönünk nekik.

Írta: Tóth Ádám

Webfejlesztő, hardverteszter, legélesebb kés a fiókban

Hasonló bejegyzések: