ingyen-jon-pc-re-a-forza-motorsport-6-apex/2016/04/29

Ingyen jön PC-re a Forza Motorsport 6: Apex!

2016. április 29. Kocsis Bence PC hírek

A Forza sorozat ezidáig csak az Xbox tulajdonosok kiváltsága volt. Én személy szerint nagyon sajnáltam - ugyanúgy, ahogy a PlayStation játékát a Gran Turismo-t - hogy a játék sesem jelent meg PC-re. Jó hír a PC-s játékosoknak a Microsoft gbejelentése, miszerint a Forza sorozat PC-n is debütál, méghozzá a Forza Motorsport 6: Apex játékkal.

A Forza Motosport 6 : Apex még tavasszal inngyenesen elérhető lesz a Microsoft Store-ban a Windows 10 operációs rendszerrel rendelkezők számára. A Turn 10 Studios által fejlesztett játék érdekessége az lesz, hogy támogatni fogja a DirectX 12-t és akár 4K felbontáson is játszhatunk majd vele.

A játék karrier módjában 12 úgynevezett "Showcase Tour"-on vehetünk majd részt és a változatosságról több mint 60 autó, 20 pálya konfiguráció - mint pl. Brands Hatch, Circuit de Spa-Francorchamps, Rio de Janeiro, Sebring International Raceway, Top Gear vagy épp  a Yas Marina -  eső, éjszakai versenyzés gondoskodik majd. Többjátékos mód sajnos nem lesz a játékban és az autók terstreszabhatósága sem lesz a megszokott részletességű.

apex2b

Jó hír, hogy a játék megjelenése előtt egy mindenki számára elérhető béta verziót kapunk májuk 5-én, melyben kipróbálhatjuk a játékot és rávilágíthatunk annak gyengeségeire, így ösztönözbe a Turn 10 Studios munkatársait, hogy bizonyos ráncfelvarrások elvégzésére.

A béta bejelentés mellett egy rendszerigényt is kaptunk, miszerint a játék csak Windows 10 64 bites operációs rendszeren lesz futtatható. Rendszermemóriából 8 GB RAM lesz a minimum és 12 GB az ajánlott. Processor terén magas órajelű Core i3-as processzort kérnek minimumnak , de aki magas részletességen szeretne játszani, annak egy Core i7 szintű erőforrással kel rendelkeznie. Grafikus kártyából a minimum a belépő szint, azaz egy Geforce GT 740, vagy Radeon R7 250X is megteszi, magas részletességhez pedig Geforce GTX 970, vagy Radeon R9 290X szintú VGA kell majd. Fontos még megemlíteni, hogy a játék futtatásához 30 GB szabad lemezterülettel kell rendelkeznünk.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=w8xREfr1YuA[/youtube]

.

Még egy jó hír a játék bejelentése mellett, hogy a készítők azt is elmondták, hogy a jövőben a Forza sorozat Xbox mellett PC-re is érkezik majd.

Írta: Kocsis Bence