m-n-c-stick-bluetooth-transmitter-teszt/2014/09/22

M.N.C. Stick Bluetooth transmitter - teszt

2014. szeptember 22. Teszt delmaster Perifériák

Az autofejlesztes.hu jóvoltából bemutatunk most nektek egy olyan autós kiegészítőt, melynek a segítségével az autórádión keresztül bonyolíthatjuk le telefonhívásainkat, továbbá közvetlen az okostelefonról hallgathatunk zenét az autó hangszóróin keresztül. Ez a termék nem más, mint az M.N.C. Bluetooth transmitter stick. Olvassátok el cikkünket, melyből megismerhetitek közelebbről is!

M.N.C. STICK BLUETOOTH TRANSMITTER

Napjaink autórádióin alapfelszereltségnek számít az USB port, amihez pendrive-ot tudunk csatlakoztatni, s ezáltal a kedvenc zenéinket ezen adathordozóról kedvünkre lejátszhatjuk. Egyes típusok rendelkeznek már Bluetooth kapcsolattal is, de ezek még nem terjedtek el annyira, mint a sima USB csatlakozós példányok. A gyártó ezen felhasználóknak szeretne kedvezni termékével, mely megkönnyíti az utazás közben történő telefonálást, illetve a zenehallgatást.

DSC_1306 DSC_1309

.

A termék bliszterben kapható, melyben a pendrive méretű sticket és egy magyar nyelvű leírást találunk. A csomagolás hátoldalán egy ábra található a helyes működésről, továbbá érdemes alaposan átolvasni a használati útmutatót, hogy megismerjük az eszköz képességeit.

DSC_1317 DSC_1322
DSC_1319 DSC_1321

.

A stick fehér és kék műanyagból készült, melynek a felső részén a márkajelzést pillanthatjuk meg, a hátoldalán pedig a beépített mikrofont és a fejhallgató BT emblémával ellátott részt, mely alatt egy kék állapotjelző LED lett beépítve. Továbbá lehetőségünk van felfűzni akár kulcstartóra, mivel hátul egy rögzítésre kialakított rész is helyet kapott.

 TECHNIKAI INFORMÁCIÓ

Bluetooth verzió: 2.1 (EDR)
Támogatott szabványok: A2DP, AVRCP, AVDTP, HFP, HSP
Működési távolság: 10 m
Méret:  6.5 x 2 x 1 mm
Extrák: USB Audio, HID szabvány Sztereo hangátvitel Kihangosító funkció

.

DSC_1338

.

DSC_1358 DSC_1368

.

A stick használható minden USB portról MP3 lejátszására alkalmas eszközről, mint pl. autórádió, Hi-Fi …stb. A működése és a beüzemelése is nagyon egyszerű, csupán annyi a teendőnk, hogy rádugjuk az autórádióra a sticket, ekkor elkezd kéken villogni, majd megvárjuk, míg a kijelzőn megjelenik a BT-MUSIC MP3 felirat, majd az okostelefonnal vagy tablettel megkeressük az elérhető bluetooth kapcsolatoknál a BT Dongle nevűt, s felcsatlakozunk rá. Ezt egy hang nyugtázza és az eszköz lassú villogásba kezd. Ezt követően már indíthatjuk is a telefonon a zenelejátszót, az autó hangszóróin fogjuk hallani kedvenc számunkat. De ez még nem minden: a sticken lévő beépített mikrofonnak köszönhetően a telefon hívásainkat is bonyolíthatjuk közvetlen az eszközről, ugyanis az autó hangszóróin fogjuk hallani a hívott felet és a mikrofon pedig továbbítja a telefonnak a hangunkat, így a hívó partnerünk úgy fogja érzékelni, mintha a telefon mikrofonjába beszélnénk. Ez a kétoldalú, full duplex üzemmód, mely lehetővé teszi ezt a funkciót.

.

[youtube]

[/youtube]

.

Amennyiben zenét hallgatunk és jön egy beérkező hívásunk, akkor sem kell aggódni, mert a stick úgy van kialakítva, hogy a zenét leállítja, 3 csengés után (telefonfüggő) automatikusan kapcsolja a vonalat és aktívvá válik a kihangosítás. Beszélgetésünk befejeztével a stick inaktiválja a mikrofont és folytatja a zene lejátszását ott ahol abbahagytuk. Az okostelefon szab határt annak, hogy tudjuk-e automatikusan felvenni a telefont, vagy sem; mi a teszthez igénybe vett készülékünkkel kihasználtuk ezt a funkciót.

ÖSSZEGZÉS

Az M.N.C. Stick Bluetooth transmitter egy nagyon profin kialakított termék, mely az autózás közbeni élményeket fokozza. A bluetooth kihangosítás és zeneszám vezeték nélküli továbbítása megnyit egy olyan lehetőséget, mely gyakorlatilag az utazást teszi komfortosabbá, s ezáltal a sofőr kényelmesebb vezetésben vehet részt.

 

DSC_1373

A teszt során ugyan tapasztaltunk némi – bluetooth eszközöknél ismert – alapzajt, mely akkor jelentkezik, ha nincs médaifájl lejátszása folyamatban. Az adatátvitel majdnem zavartalan, néha tapasztalható egy kisebb akadás, ami egy pillanat alatt megoldódik, de mint ezt a használati útmutatóban is olvashatjuk, ez természetes jelenség. Érdekessége az eszközben, hogy az autórádió a sticket úgy látja, mintha egy végtelen hosszú MP3 zene szólna és szám hossza is addig tart, amíg a stick csatlakoztatva van. Persze kipróbáltuk notebookon is az eszközt, de először nem ismerte fel, ugyanis Win7 alatt nem talált drivert, azonban letölthető hozzá a WIDCOMM Bluetooth Software, így a laptopon is tudjuk használni ugyanazon funkciókat, mint az autórádió esetében.

 

DSC_1325

 

Rendkívül hasznos lehet tanulóknak, egyetemistáknak, akik vezetés közben vagy állva a dugóban szeretnék még utoljára meghallgatni vizsga előtt a nyelvi hanganyagot: egyszerűen a telefonról az autó hangszóróin keresztül lehet ezt véghezvinni. A kihangosító funkció pedig arra ösztökél minket, hogy felejtsük már el a kézben tartott mobiltelefont – ami amúgy is szabálytalan és büntetendő -, s térjünk át a vezeték nélküli megoldásokra.

A termék az autofejlesztes.hu webáruházában megvásárolható nagyon kedvezményes áron, mindössze 3.500 Ft-ért. Elérhető ár egy ilyen multifunkcionális eszközért, így mi mindenképpen ajánljuk ezt a terméket azon autósok számára, akik USB porttal szerelt autórádióval rendelkeznek.

 

ajanlott

 

Köszönjük a terméket a autofejlesztes.hu webáruháznak, hogy a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Írta: Teszt delmaster