mass-effect-andromeda-izgalmas-infok-lattak-napvilagot/2016/11/23

Mass Effect Andromeda – izgalmas infók láttak napvilágot

2016. november 23. Ficsor Tamás

A Mass Effect sorozatban a legfontosabb járműveket az űrhajók jelentették, ami a közlekedés mellett otthont adott a legénységnek, katonai bázisként a következő taktikai lépést lehetett megtervezni, nem mellesleg a legénység és csapatunk jobb megismerésére is alkalmas hely volt.

Az ME trilógiában az ikonikus Commander Shepard-el a Normandy fedélzetén rengeteg kalandot és küldetést élhettünk át, aminek sajnos vége. Következő utunk a Commander Rider-el lesz az Andromeda-ban a Tempest fedélzetén. Az új hajó sok dologban hasonlít a Normandy-hoz, de mégis egy másik hajó.

large-img

A Normandy-hoz képest kisebb és kecsesebb hajó, melyet sokkal inkább felderítésre terveztek. A méretbéli különbség inkább akkor jön majd át, amikor landolunk vele egy bolygón. A Normandy-val ellentétben a Tempest-re nem feltétlenül igaz az egyediség. Egy felderítő hajó a Hyperion-ról, tehát a többi Ark hajón is találkozni ilyennel. Viszont a fejlesztők figyeltek arra, hogy nem találkozzunk velük, így megtarthatjuk azt az érzést, hogy a mi Tempest járművünk egyedi és különleges.

Talán, ami a legfontosabb, hogy a hajón végzett kóborlások során találkozhattunk néhány töltőképernyővel. Ez leginkább az első két részben volt igaz. A harmadikban már jobb volt a helyzet, de az Andromeda-ban elvileg teljesen eltűnik, így gond nélkül sétálhatunk fel alá anélkül, hogy a fájdalmasan lassú liftezéseket végig várnánk.

yqefhz3d3ydzjqga3fwe9z-970-80

A Tempest nyitottabb lesz, mint a Normandy. A legénységi szintre az elődökhöz hasonló elliptikus folyón kell áthaladni, ahol az ablakokon szép kilátás nyílik a csillagokra. Az ablakokon keresztül láthatjuk ahogy haladunk, hogy mennyiben más a kép, ha egy új bolygó felett keringünk, vagy épp milyen az új planétán az idő, amikor már leszálltunk.

A garázsban találjuk a felszíni járművünket, a Nomad-ot (avagy Mako), aminek néhány vizuális testre szabást végezhetünk. A Pathfinder szobája Ryder személyes tere, amin végezhetünk némi dekorációt.

Az ME3-ban volt izgalmas funkció az, amikor a legénység és a csapatunk tagjait is a küldetések után más helyen találtunk, de mégis legtöbbször egy helyen voltak állandók. Ez az Andromeda-ban nem máshogy lesz, így sokkal aktívabbnak érezhetjük a hajón lévő „életet”. Igaz nem fognak rohangálni úgy, mint mi, de mivel kis számú legénységre kell számítani, így mindenkinek dolga lesz.

A végére hagytam a meglepetést… a pilóta ülésben egy salarian-t fogunk találni. Vajon a faj közül egy viccesebbik egyed tart velünk, mint Joker?

82lb5s39vvdetyatxm9wfn

Illetve leleplezésre került egy új ismeretlen faj, mely a Kett nevet viseli. Az új egyedet valamilyen szinten hasonlítanak a Collectos-ra, de nincs közük egymáshoz. Az előzetesek alapján velük gyűlik majd meg a bajunk.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pyZw_oqk7Q8[/youtube]

Írta: Ficsor Tamás