mass-effect-andromeda-meg-van-az-uj-fohos-neve/2015/11/17

Mass Effect: Andromeda – meg van az új főhős neve?

2015. november 17. Ficsor Tamás
A BioWare új alkotását nagy sötétség veszi körül. A fejlesztők figyelnek arra, hogy ne adjanak ki részleteket az új játékról, azonban az éves N7 nap alkalmából kellett egy kis apróssággal kedveskedni a fanoknak. A kiadott rövid teaser trailer-ben nem sokat láttunk a játékról. A videó másik fele nézett ki úgy, mint ami szerepelhetne a játékban. A teaser alatt pedig hallhatjuk a trilógiából megszokott ikonikus FemShep hangját. Az érdekes dolog pedig most jön. Egy bizonyos Benelioto nevű Reddit felhasználó úgy gondolja, hogy felfedezte az új Mass Effect rész főhősének nevét. A bizonyíték pedig ott van a teaser-ben.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Rn98FdSg-Fo[/youtube]

A videó 44-ik másodpercében elkapott felvételén látszódik baloldalt egy dog tag. Felnagyítva elég rossz minőségű lesz a kép, de úgy néz ki, hogy egy név van rajta. ’Ryder’ vagy ’Rider’. [gallery size="medium" columns="2" ids="61819,61824"]   A felhasználó úgy véli, hogy egyfajta tisztelgés miatt lehet ez a főhős neve, ugyanis az első amerikai női űrhajós Sally Ride volt. Mi több, miközben több rajongó is panaszkodott az E3-on is leadott trailer alatt hangzó „(Ghost) Riders in The Sky” című dal miatt, mert úgy gondolták, hogy nem illik a Mass Effect univerzumába.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uG8V9dRqSsw[/youtube]

A BioWare stúdió igazgatója Yanick Roy korábban kijelentette, hogy: „Nagyon jó okunk van arra, hogy miért ezt a dalt választottuk. A későbbiekben egyértelműbb lesz.” Talán Roy arra utalt, hogy a dal címében szereplő név a főszereplőhöz kötődik. A Mass Effect Andromeda lesz az első játék a sorozatban, amiben nem fog szerepelni Shepard Parancsnok. Érthető módon emiatt sok kritikát kapott a BioWare, de a vezető fejlesztési igazgató, Chris Wynn azt állítja, hogy: „A Mass Effect Shepard nélkül is jó lehet, csak a játékosoknak kell nyitott elmével hozzáállni.” Az Andromeda célja, hogy egy teljesen új univerzumot fedezhessünk fel. Sok új kalanddal és új idegen fajokkal találkozhatunk. Shepard története sajnos véget ért a Mass Effect 3-al. Állítólag az új rész pedig nem fog kapcsolódni a trilógiához. A játék megjelenése 2016-ban esedékes.

Írta: Ficsor Tamás