mass-effect-andromeda-ok-mar-biztos-velunk-lesznek/2016/11/15

Mass Effect Andromeda - ők már biztos velünk lesznek

2016. november 15. Ficsor Tamás

A Bioware eddig mindig ügyesen oldotta meg azt, hogy emlékezetes karaktereket hozzanak létre a játékokban. A Mass Effect trilógia folyamatosan biztosított minket afelől, hogy mindig találkozzunk komplex személyiségekkel. Nem kell sokáig mennünk, hisz ki nem emlékezne például az éneklő salarian tudós Mordin-ra. Az Andromeda egy új fejezetet nyithat ezen a téren is, hisz fiatalabb, kevésbé tapasztalt úrjárók próbálják megtalálni a helyes utat egy új és ismeretlen galaxisban.

De akármilyen "kezdők" is, minden karakter nagyon merész, hisz egy 600 éves egyirányú utazás programjába léptek be. Biztos lesznek kaotikus pillanatok, amikor inkább az ellentettjét csinálták volna. Karakterek közti feszültség biztos lesz, hisz mindegyik más perspektívában látja ugyanazt a dolgot. Ehhez még hozzá tesz az, hogy kívülállók lesznek egy új világban.

Az előzetesekben már többször feltűntek ugyanazok a személyek, akik elvileg a mi csapatunkban vannak. Erről most igazolást is kaptunk, de egyenlőre csak két személy mutattak be nekünk.

14991954_1616341148669508_6264313257267325468_n

Liam korábban rendőrtiszt volt. Velünk együtt a Hyperion fedélzetén lépett be az Andromeda galaxisba, ami azt jelenti, hogy a Pathfinder csapat egy tagja és a biztonságért felel. Liam egy lelkes, hűséges és barátságos személyiségű fiatalember, aki komolyan veszi a feladatát. Talán a rossz tulajdonságaihoz tartozik az, hogy hamar dühbe gurul, így fontos a baráti támogatás.

14947932_1616339628669660_1403599224436200991_n

Peebee egy asari. Öltözékéből is megállapítható, hogy egy kalandorral van dolgunk, aki útjait magányosan tölti. Liam-al ellentétben nem tagja egyik Pathfinder csapatnak sem. A Nexus fedélzetén érkezett a célállomásra. Az érkezés után folytatta megszokott módszerét és egyedül indult a felfedezésre. Peebee-t különösen érdeklik az új világban fellelhető idegen technológiák, így folyamatosan keresi a nyomokat és az új dolgokat.

Mi alatt rendkívül okos (mint minden asari), addig a társasági életben nem igazán ismeri ki magát. Ahogy a kreatív igazgató Mac Walters mondta: "Az esze és a szája is villámgyors. Nehéz lépést tartani vele. Ne hasonlítsuk össze Liara-val, aki nagyon komoly volt. Vele ellentétben Peebee egy pezsgő személyiség. "  Valószínűleg sok összetűzés lesz vele, hisz nem érdeklik a szabályok, a csapatmunka. Mindössze a galaxis rejtelmeinek a feltárásáért csatlakozik hozzánk.

Kíváncsian várjuk a többi karaktert.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=t1hBNALUk4w[/youtube]

Írta: Ficsor Tamás