megerkezett-a-need-for-speed-pc-s-frissitese/2016/03/30

Megérkezett a Need for Speed PC-s frissítése!

2016. március 30. Kocsis Bence

Még csak két hete jelent meg PC-re a Need for Speed sorozat legújabb része és a készítők máris új, ingyenes tartalmakat tettek hozzáférhetővé a játékosok számára. Aki eddig hiányolta a gyorsulási versenyeket, az most örülhet, hisz a frissítés tartalmazza ezt a játékmódot. A játékmódok mellett az autók felhozatala is bővült, méghozzá két Hot Rod-dal, ennek megfelelően az 5 helyes garázs is kibővült. A gyorsulási versenyek miatt bekerült a manuális váltás lehetősége is, hisz enélkül nem lenne akkora élmény az egy-egy elleni párharc. Ugyancsak újítás, hogy az autó javítására nem csak a garázsban, hanem néhány, a városban található benzinkútnál is lesz lehetőség.

A játékban három új autó bukkant fel, melyek a Ford 1932 és Beck Kustoms F132 modellek és a már meglévő Nissan GT-R Premium 2017-es változata is bekerült. Az 1932-es Ford inkább megfogó kinézetével, mint teljesítményével nyerte el a jogot, hogy bekerüljön a játékba, ezzel szemben a Beck Kustoms F132 egy igazi szörnyeteg. Bár tuningolásra nem lesz lehetőségünk, de a készítők elhalmoztak bennünket szinte megszámlálhatatlan festéssel, amelyek közül válogathatunk kedvünk szerint. Ezek a festések nemcsak a készítőktől, hanem más játékosoktól is származnak, ugyanis a Wrap Sharing funkció segítségével megoszthatjuk a festéseinket, így azok mindenki számára elérhetőek.

hot_rod_2 hot_rod_1
hot_rod_6 hot_rod_4
.

Mivel új autók kerültek a játékba és feltételezhetően mindannyian gyorsan meg is szeretnénk őket venni, az 5 hely nem lesz elegendő a garázsban. Erre a készítők is gondoltak, így egy külső rajtárban helyezhetjük el a nem használt, de eladni nem kívánt autócsodáinkat. Ez úgy működik, hogy az öt, garázsban álló autónkat "kiküldhetjük" a raktárba és a raktár és garázs között cserélgethetjük az autókat.

Ugyancsak jó dolog a Snapshoot Pro funkció, mely bővített beállítási lehetőségeket kínál a normál Snapshoot-hoz képest. Kameraszöget, távolságot, élességet és még sok mást állíthatunk a fotó elkészítése előtt, melyet azután megoszthatunk a nagyközönséggel. A játékba rengeteg új díszítőelem került, melyekkel 11 autó kinézetét tehetjük szebbé.

A gyorsulási versenyre a városban szétszórva több helyen van lehetőségünk, bár aki már sokat játszott a játékkal és erős autója van, annak csak az idő az ellenfele. A lebonyolítás úgy működik, mint a "nagyoknál". A verseny elindítása után fel kell állnunk a rajhelyre, ahol jön egy kis motorbőgetés, majd lámpás rajt.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_sbi4DCXu_M&feature=youtu.be[/youtube]

.

A játékban új trófeák megszerzésére is lehetőség, melyeket a napi kihívások teljesítésével, Snapshot mód használatával és matricadizájnjaink megosztásával gyújthetünk össze.

Még egy újítás, hogy már nem csak a garázsban tudunk autót javítani. Ez azoknak lehet felüdülés, akik szeretik videóra venni a játékukat, de nem akarnak egy nagyobb koccanás után nem akarnak visszaautózni a garázsba. A városban elszórtan találunk benzinkutakat, ahol a csavarkulcson áthajtva azonnal egy helyrepofozott verdát kapunk.

Újítás még a főmenüben válaszható kompetitív mód, melyben online játékosok ellen versenyezhetünk, ami azok számára jelenthet felüdülést, akik már végigvitték a játékot, nincs több küldetés, de az új funkciókat szeretnék élvezni, vagy csak olnine versenyezni.

A frissítés a játék első indításánál automatikusan letöltődik egy nagyjából 800 MB méretű csomag formájában. Egyenlőre ennyi újítást kapunk, remélhetőleg nem ez lesz a vége...

Írta: Kocsis Bence