megerkezett-az-assetto-corsa-1-1-es-frissitese/2015/03/12

Megérkezett az Assetto Corsa 1.1-es frissítése

2015. március 12. Kocsis Bence PC hírek

A Kunos Simulazioni munkatársai a játék hivatalos megjelenése után sem állnak le, hanem folyamatosan próbálják a játékot optimalizálni, a feltárt hibákat kijavítani, hogy a játékosok minél jobb környezetben élvezhették a versenyzés élményét. Ennek eredményeképp a csapat a tegnap este megjelent Dream Pack mellett egy átfogóbb frissítést is eszközölt.

A frissítéssel újratervezték a post processing (utólagos feldolgozás) hatásokat, beleértve a HDR és részecske fizikát optimalizálva a grafikus környezetet, a fényeket és az FPS teljesítményt. A játék motorját is optimalizálták, hogy stabilabb FPS legyeb elérhető single-player módban és többjátékos módban egyaránt.

A füst megjelenítésén is változtattak, hisz főleg versenyen a nagy mennyiségű füst komolyan befolyásolta a játék teljesítményét. Optimalizálták a játék alatti CPU kihasználtságot, így stabilabb lett a teljesítmény. Fontos javításnak számít az AI egymáshoz viszonyított viselkedése és természetesen a játékos elleni viselkedése, ami hagyott kívánni valót maga után. Az eredmény kevesebb bugyuta ütközés és rajtnál történő torlódás.

assetto_corsa3

A frissítéssel változtak a versenyen látható zászlók és szabályok, beleértve a sárga, kék, fehér és fekete zászlókat egyjátékos és multiplayer módban egyaránt.

A frissítéssel lehetőség nyílt az égbolt és időjárás változtatására. Ezek az opciók nemcsak a látótávolságra és a fényviszonyokra lesznek hatással, hanem a páyla hőmérsékletét is nagyban befolyásolják.

Az ütköüzések hatásait is áttervezték a készítők, melyek a fejmozgásra, környezeti hangokra és az autó viselkedésére is hatással vannak.

Az Assetto Corsa visszajátszása eddig is nagyon élvezetes volt a fárasztó körözgetés után. Azonban a készítők több változtatást is eszközöltek, aminek egyik főbb eleme a visszajátaszások mérete. A 4x kisebb méret eléárése sokkal kevésbé terheli a merevlemezt és a fizikai memóriát. Természetesen a visszajátszás során látható kamerakezeléás is sokat javult, reálisabbak lettek a mozgások.

A frissítés teljes listáját ITT olvashatjátok.

Írta: Kocsis Bence