mi-lesz-a-marvel-hoseivel/2016/11/23

Mi lesz a Marvel hőseivel?

2016. november 23. Ficsor Tamás

A Marvel stúdió elnöke Kevin Feige adott egy interjút, amiben beszélt a jövőbeni tervekről, illetve például arról, hogy mi a véleménye az esetleges szereplő váltásokról, ami például a Pókember szériában többször is előfordult.

Kevin szerint a már korban lévő színészek, mint Robert Downey Jr. vagy Chris Evans búcsúja még messze van. Ők azok az emberek, akik azokra az ikonikus hősök szerepére születtek és más a helyükbe el sem tudna képzelni. Viszont az idő sajnos eljár az ember felett, de a karakterek tovább élnek. Ez a helyzet Cristopher Reeve Superman-ével, de ide tartozik még például Sherlock Holmes, James Bond és Batman karaktere is akiket ma mások játszanak.

Szó esett a Sony és a MArvel első közös projektjéről a Spiderman: Homecoming filmről. A korábbi filmekkel ellentétben, ahol a világon csak Pókember létezett, a mostani pókarc a Bosszúállókkal egy térben mozog. Tehát, amíg Iron Man bulizgat, Hulk pedig magában dühöng, a pókica May nénivel él, iskolába jár és leckét ír.

Az is kiderült, hogy miért pont Brie Larson illik a szerephez, valamint az, hogy mi teszi őt olyan erőssé.  Erre Kevin csak azt válaszolta:

„Ha lenne egy pakli Marvel hősös gyűjtő kártyád, és azokon szerepelne az egyes hősök ereje, akkor összehasonlítva a többi hőssel Captain Marvel-é nem férne ki a lapra. Számunkra nagyon fontos, hogy egy női rendező készítse el a Marvel univerzum legerősebb szuperhőnőjéről szóló filmet.”

Captain Marvel egy olyan hős, aki át tud repülni a Napon, arrébb tudja tolni a Holdat, hogy ne ütközzön az űrállomással. Ezt a hatalmas erőjű karaktert akarják emberibben bemutatni. Erre Brie a megfelelő, aki az emberekkel gyorsan megtalálja a közös hangot. Ez olyan mint Benedict Cumberbatch-nál Doctor Strange eljátszása, vagy Chris Evans-nál a Captain America.

Írta: Ficsor Tamás