motospeed-v30-es-p70-gamer-eger-es-egerpad-teszt/2016/09/20

Motospeed V30 és P70 gamer egér és egérpad teszt

2016. szeptember 20. Uszkai Dávid Egér

A kínai periféria gyártó, a Motospeed egyik legújabb terméke járt nálunk mégpedig a V30-as gamer egér.  A cég számunkra ismeretlen lehet ám hogyha ellátogatunk a gyártó honlapjára igencsak impozáns felhozatallal találjuk szembe magunkat. Gyártanak billentyűzeteket, egereket, egérpadokat fejhallgatókat, sőt még VR szemüvegeket is.

A Motospeed V sorozatában számos egeret találunk a lézeresektől elkezdve, a vezeték nélkülieken keresztül egészen az optikus egerekig. Nálunk ezúttal egy optikus egér járt, a V30-as mely RGB világítást is kapott.

Dizájn:

Ha végignézünk a gyártó kínálatán találunk finomabb és agresszívabb megjelenésű egereket is, tesztalanyunk előbbibe tartozik, nagyon letisztult formájával már a kezdetektől fogva belopta magát a szívűnkbe. Az egér egy kétkezes kialakítású dizájnt kapott, méreteit tekintve 12.80 x 6.70 x 4.10 cm ami egy nagyobb méretű kéznek is tökéletes fogást biztosít. A lekerekített forma miatt használata nagyon kényelmes és szerethető, nagyon hamar a szívünkhöz fog nőni.

Felületét tekintve egy műanyagvázas borítást kapunk ami kényelmes és stabil használatot biztosít. Súlyát tekintve se lehet okunk a panaszra hisz súlya mindössze 135 gramm. A kábel egy külön védő borítást is kapott a sérülések elkerülése végett melynek végén egy USB 2.0-ás csatlakozót találunk. Az egér maga ahogy a nevében is benne van, színes RGB világítással rendelkezik, a világítás erősségét és változatosságát különféle gomb kombinációkkal változtathatjuk.  Emellett ha letöltjük a gyártó oldaláról az eléggé "száraz" drivert olyan finomhangolási lehetőségeket kapunk mint a világítás erőssége vagy épp a színek kiválasztása. Az egeren található gombok gyengédek, jól és azonnal reagálnak lenyomásukra. Gombokat csak az egér bal oldalán találunk, egész pontosan kettőt, míg az egér tetején közép tájt találjuk a DPI kapcsolót.

Doboz:

A Motospeed a doboz kinézetét se vitte túlzásba, az előlapján láthatjuk az egér rajzát, a nevét és a legfontosabb tulajdonságait feltüntetve. A hátulján ugyancsak az egér rajzát találjuk és a főbb tulajdonságait több nyelven. A doboz az előzetes elvárásainknak megfelelően tényleg nem tartalmaz semmi extrát, az egeren kívül egy használati utasítást találunk ahol leírják például, hogy tudjuk változtatni az egér világítását.

Apropó technikai adatok, lássuk  mit kínál a Motospeed V30 optikus egér:

- Beépített PMW3320 IC optikai szenzor

- DPI: 500/750/1000/1500/2000/3500DPI

- 500Hz-es frissítés

- Plug and Play használat

- RGB világítás

- Méret: 128x67x41mm

- Súly: 135 g

- 1.8 m hosszú kábel

Teszt:

Használni az egeret nagyon jó élmény volt és hamar megszerettük. A tökéletes forma miatt és a jó súlyelosztás miatt nagyon stabil volt az egér, nagyon kényelmesen tudtunk vele mozogni. A teszt alatt a Motospeed saját P70-es névvel fémjelzett egérpadját használtuk (köszönet a GearBest-nek) mely kettőssel igazi élmény volt játszani. Az egeret az erre a célra a lehető legalkalmasabb két játékban teszteltük a Counter Strike: Global Offensive-ben és az Overwatch-ban. Mindkettőben remekül helytálltunk vele így boldogan fejeztük be mindkét játékban a meccseket. A mozgás, a célzás nagyon pontos volt mindkét esetben.

Negatívumként talán a driver silány minőségét hozhatnám fel, eléggé fapadosra sikerült, de legalább van és működik. Itt a világításon kívül az érzékenységet, a frissítési frekvenciát és a gombok funkcióit állíthatjuk be.

Összegzés:

Hogy mit is mondhatnék összességében a Motospeed V30-ról? Az biztos, hogy a srácok próbálták a lehető legtöbbet kihozni az egérből és mi ezt értékeljük is, hisz nagyon megszerettük ezalatt a pár hét alatt. Az optikus szenzor nagyon jól működött, használata nagyon kényelmes és ez az ami számít. Úgy összességében nem lehet egy rossz szavunk se, főleg hogyha megtudjuk mennyibe is kerül mindez. Igen, ugyanis a Motospeed V30 már $18.74 dollárért, a Motospeed P70 egérpad pedig $3.48 dollárért megvásárolható a GearBest webáruházában ami körülbelül 6000 FT-nak felel meg ami azért nem rossz egy ilyen gamer egértől és egérpadtól.  Az árát és a tulajdonságait figyelembe így mindenképp megérdemli a tetszett pecsétet.

tetszett_s[1]

Írta: Uszkai Dávid

Hasonló bejegyzések: