noscope-gaming-glasses-szemuveget-teszteltunk/2014/07/01

NoScope Gaming Glasses szemüveget teszteltünk

2014. július 01. Uszkai Dávid Perifériák

A gaming szemüvegek térhódításának köszönhetően egyre több és több cég áll elő saját szemüvegével, így a választási lehetőség egyre nagyobb. Mi a tesztünkben a NoScope által készített szemüveget, a "NoScope 'Demon Series' Gaming Glasses"-t próbálhattuk ki. De aki nem hallott volna ezekről a szemüvegekről abban jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis mit kínál egy ilyen eszköz? Ezek a szemüvegek lehetőséget biztosítanak a játékosoknak, hogy kedvenc játékukkal akár órákat játszhassanak nyugodtan, anélkül, hogy szemük elfáradna vagy esetleg fejfájással alakuljon ki.

A NoScope Gaming Glasses kiszűri a káros kék színű fénysugarakat, amelyeknek köszönhetően szemünk nem fárad olyan ütemben, mint ha nem használnánk a szemüveget. Ilyen sugarakat tartalmaznak a telefonok képernyői, a számítógép képernyő, a TV és egyéb elektronikai eszközök. A NoScope szemüveg nem "tünteti" el a kék színt, hanem egy enyhén sárgás környezetet alakít ki, aminek köszönhetően ugyanúgy látjuk az ilyen színű feliratokat, vagy képeket.

DSC_1513

Ami a viseletét illeti, már van egy két kisebb gondocska, az egyik az, hogy hosszú idő után némiképp kényelmetlenné válhat a szemüveg használata, nekem konkrétan az egyik ilyen bajom  a szemüveg és a fejhallgató egy időben való viselete volt, hisz nem teljesen fért meg a kettő egymás mellett, így kénytelen voltam megtámasztani a fejhallgatón. A másik, ami egy kicsit frusztráló lehet az a "nyom" amit maga után hagy a szemüveg, hisz az orrunkon is hajlamos nyomot hagyni, ami egy jó fél óráig látható marad.

DSC_1515

Hogy használ-e? Erre a kérdésre több mint egyértelmű a válasz. Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy IGEN, használ a NoScope Gaming Glasses, hisz több óra játék után fáradtsággal, fejfájással, vagy hasonló tünettel  sem kellett szembesülnünk, míg ellenkező esetben ezek a tünetek biztosan jelentkeztek volna.

DSC_1511

Kialakításra a szemüveget leginkább egy síszemüveghez tudnám  hasonlítani, akkora méretű. Ha irodában dolgozunk és esetleg ott szeretnénk használni, akkor lehet talán kicsit kényelmetlen, hisz mint fentebb írtam hajlamos nyomott hagyni arcunkon, így ezzel érdemes kalkulálni. Egyébként ha otthon használjuk akkor nem kell aggódni. Sajnos nem lehet több méret közül választani.

DSC_1516

Sajnos az alacsony ár (amiről alább részleteket is megtudhattok) kompromisszumokkal jár, most sincs ez másképp hisz a gyártási minőség és egy kicsit a kényelem rovására is ment a dolog. A szemüveg kerete sajnos műanyagból készült így érdemes finoman bánni vele.

DSC_1509

Gondolom mindenki kíváncsi az árára hisz eléggé hasznos lehet egy ilyen szemüveg azok számára akik sokat ülnek gép előtt nap mint nap. A NoScope Gaming Glasses ára 20 dollár ami jelentős pluszt jelent annak fejében, hogy a többi ehhez hasonló szemüveg ára 100 dollár körül mozog. Ezért az árért egy olyan szemüveget kap az ember, amely működni fog és határozottan csökkenti a szem fáradtságát.

NoScope™ Logo (Horizontal) (Resized)

Köszönjük a NoScope-nak, hogy rendelkezésünkre bocsájtották a terméket!

Írta: Uszkai Dávid