overmax-sajtokozlemenyek/2014/12/04

Újdonságok az Overmax műhelyéből

2014. december 04. Kocsis Bence Mobilvilág Hírei

Közeledik a karácsony és bizonyára sokaknak még nem sikerült a szeretteinek szánt ajándékot kiválasztani. Ebben próbálunk most segíteni az Overmax legújabb termékeivel, melyek gyerekeknek, autósoknak, fizikai munkát végzőknek egyaránt nyújta alternatívát.

Az Overmax Veris You 3510 egy kimondottan praktikus, 3,5 colos érintő kijelzővel ellátott, 320 x 480 pixel felbontással rendelkező okostelefon. A telefon 512 MB memóriával és 1 x 1,7 GHz-es Dual-Core processzorral és 4 GB belső memóriával rendelkezik, a játék teljesítményről pedig a Mali 400 MP GPU gondoskidik. A Veris You 3510 a legújabb Android 4.4 KitKat operációs rendszerrel lett ellátva, ami a korábbi Android rendszerekhez képest mégtöbb funkcióval rendelkezik. Az előlapi 0,3 MP és hátlapi 2 MP kamera segítségével videótelefonálhatunk, fényképezhetünk, vagy videókat rögzíthetünk a megélt pillanatokról. A Dual-Sim funkció lehetőséget ad arra, hogy a telefont egy időben két sim kártyával használhassuk. A Veris You 3510 több vezeték nélküli kapcsolódási lehetőséggel rendelkezik, mint a Bluetooth, a Wi-Fi, emellett beépített GPS-t is találunk.

3510YOU_układ1 3510YOU_układ2
.

Az Overmax Vertis Expi 4510 egy komolyabb teljesítményű, stílusos okostelefon. A zökkenőmentes működésrők a négymagosm magonként 1.3 Ghz-es processzor, az 1 GB memória és a Mali400 MP GPU gondoskodik, mely erőforrásokatt az Androud 4.4 KitKat operációs rendszer hatékonyan kezel. A 4,5"-os kijelző képét a 960x540 pixel felbontású IPS kijelző teszi tökéletesen élvezhetővé. A 8 GB belső memória tárhelyhiány esetén 32 GB-os microSD kártyával bővíthető ki, így alkalmazásaink, képeink videóink számára elegendő hely áll rendelkezésre. Kamerából ebben az esetben is kettőt kapunk, az előlapi 2 MP felbontású kamera mellett egy 8 MP-s hátlapi kamera áll rendelkezésre. A telefonba beépítésre került egy GPS modul, ami az előre telepített Aponia navigációs szoftverrel kiegészítve jó útitárs lehet. A vezeték nélküli internetezésről a beépített Wi-Fi, a más eszközökkel való kommunikációról a Bluetooth, a hosszantartó működésről ledig a 2100 mAh-s akkumulátor gondoskodik. A telefon beszerezhető ITT.

4510expi_układ2-mini

Bizonyára sok dolgozó ember van, aki már leejtette, vagy eláztatta mobiltelefonját. Kimondottan nekik lett kitalálva az Overmax Vertis Braver, mely egy teljes értékű okostelefon, emellett víz-, por- és ütésálló. A Vertis Braver egy kicsit vaskosabb a mai megszokott okostelefonoknál a gumiborításnak ksözönhetően. A 4 hüvelykes IPS2 technológiára alapuló kijelző 480 x 800 pixel felbontással rendelkezik. A Vertis Braver nem csak fizikailag erős készülék, hanem hardveresen is az. Az Android 4.2 operációs rendszer egy 2 x 1,2 Ghz-es processzorból, 1 GB RAM-ból és 4 GB belső memóriából táplálkozik. A 4 GB belső tárhely microSD kártyával 32 GB-ig egészíthető ki. A Vertis Braver két beépített kamerával rendelkezik, az előlapi 0,3 MP, míg a hátlapi 8 MP. Ebben a telefonban is lehetőségünk van 2 darab SIM kártya egyidejű használatára. A beépített Wi-Fi modul segítségével csatlakozhatunk az internethez, a Bluetooth-szal pedig más eszközök között cserélhetünk tartalmakat. A telefon amellett, hogy strapabíró, egy hosszú készenlétet garantáló 2400 mAh-s akkumulátorral is rendelkezik. A Vertis Braver beszerezhető ITT.

Braver_układ razem2-1000

Út közben mindenkivel, bárhol megtörténhet a baj. Sok esetben nem mi vagyunk a hibásak, de az igaazunkat nehéz bebizonyítani. Az Overmax Camroad 2.3 szélvédőre rögzíthető autóskamera ebből a szempontból egy tökéletes útitárs. A 120 fokos látószögű, Full HD videó rögzítésére képes kamera nem igényel figyelmet vezetés közben, hisz mozgásérzékelőjének köszönhetően amutómatikusan elindul vagy megáll, ha az autóval közlekedünk. A folyamatos felvétel természetesen tárhely-igényes (32 GB-os microSD használható), de nem kell aggódni, hisz a kamera szoftvere a legrégebbi felvételeket folyamatosan felülírja, így nincs szükség a régi videók rendszeres takarítására. A kamera éjjel is használható minőségű képet tud rögzíteni a 12 IR LED-nek köszönhetően. A Camroad 2.3 rendelkezik egy 1,5"-os LCD kijelzővel, ahol visszanézhetők a felvételek és a beállítások is módosíthatók. A kamera nemcsak videók rögzítésére alkalmas, hanem képeket is készíthetünk vele. A belső akkumulátor mindössze 200 mAh kapacitású, de az autós töltő, mint tartozék folyamatos készenlétet biztosít az eszköznek.

CamROAD23_układ-mini

Az Overmax EduTab 3 egy 7 colos kijelzővel ellátott multifunkcionális tablet kimondottan gyerekeknek, mely tele van előre telepített készségfejlesztő alkalmazásokkal. A  "Cudaczek and Friends" lengyel oktató magazin által kifejlesztett alkalmazás. A készülékben lévő oktató videók érdekes kísérleteket és egyszerű recepteket mutatnak be, így a gyermekek akár a szüleikkel is együtt főzhetnek, süthetnek. Az "English for children" („Angol gyermekeknek”) vagy a "Guess what? Quiz for kids" (kvíz gyermekeknek) a fiatal felhasználókat tanítják az angol nyelv alapjaira, mellyel együtt számos érdekes dolgot is megtanulnak a körülvevő világról. Az érdeklődő fiatalok biztosan élvezni fogják a "Geographical encyclopedia" („Földrajzi enciklopédia”) alkalmazást, de a művészet kedvelői is megtalálják maguknak a megfelelő alkalmazást, például a rajzoló szoftvert, mellyel elkezdhetik első igazi művüket. Az olyan előre telepített játékok, mint a "Cut the Rope" („Kötélvágás”) vagy a "Pou" segítik fejleszteni a reflexeket és a logikai gondolkodást. A tablet 7 colos kijelzője 800×480 pixel felbontással rendelkezik, az Android 4.4 operációs rendszer zökkenőmentes működéséről pedig a négymagos processzor és 1 GB memória gondoskodik. A 8 GB Belső tárhely 32 GB-ig egészíthető ki microSD kártyával, így a telepített alkalmazások, valamint 0,3MP előlapi és 2 MP hátlapi kamera által készített felvételek számára elegendő hely van. Más eszközökkel Bluetooth segítségével tarthatjuk a kapcsolatot, az internetezéshez pedig beépített Wi-Fi modul áll rendelkezésre. A tablet hosszantartó működéséről a 2400 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik.

EduTab3_układ01pinkmini EduTab3_układ01bluemini
.

Az Overmax Steelcore 1010 3G egy 10 colos,  1280 x 800 pixel felbontású IPS2 kijelzővel ellátott igényes kivitelű tablet.  A Steelcore 1010 3G-n a legújabb Android 4.4 operációs rendszer fut, mely a 4 x 1,6 GHz-es processzor, az 1 GB RAM memória és a 16 GB belső tárhely segítségével gyorsan, zökkenőmentesen működik akár több alkalmazás egyidejű futtatásakor is. Ha a 16 GB tárhely kevésnek bizonyulna, akkor további 32 GB a microSD kártyaolvasó segítségével elérhető. Az IPS2 kijelzőnek köszönhetően a tablet képe kontrasztos, a látószög pedig nagy. A tablet a beépített Wifi modul segítségével könnyedén csatlakoztatható az internethez, azonban olyan helyeken is tudunk vele internetezni, ahol nincs elérhető Wifi. A beépített 3G modem segítségével SIM kártya használatával, az aktuális mobil-hálózaton is tudunk internetezni nagyobb lefedettség mellett. A tablet dual-SIM kialakítású, így 2 SIM kártya egyidejű használatára is van lehetőség. A Steelcore 1010 3G rendelkezik GPS-szel, így navigációként is használható az eszköz. A Overmax Steelcore 1010 3G az elegáns fém háznak köszönhetően akár egy üzleti megbeszélésen is megállja a helyét, az előre telepített alkalmazásokkal, mint például a Kingsoft Office for Android, mely támogatja az MS Office formátumokat könnyebben elboldogulhatunk. Természetesen kamera is van a tableten, mindjárt 2, elől 2 MP, míg hátul 5 MP. A Steelcore 1010 3G rendelkezik Bluetooth támogatással. valamint további kép/adatátvitelre van lehetőség a HDMI és microUSB portok segítségével. Azért, hogy a tabletet minél tovább használhassuk a bivalyerős 7000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. A tablet beszerezhető ITT.

Steelcore10103g_modul_duzy

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gWgGt3OjA_Q&list=UU5RytO5B0qmvNm9xr0JUqjA%3Frel%3D0[/youtube]

 A cikkben szereplő Overmax termékeket a Conflex Kft. forgalmazza. A termékek már megvásárolhatók, vagy rövidesen elérhetőek lesznek.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: